Novembre 2010

Resenya dels últims llibres de l'Aellva

Autor/s de l'artícul: 

L'Aellva acaba de presentar tres nous llibres que ya teniu o podeu tindre en les mans.

El de les XIX Jornades “Viagers, aventurers i descobridors valencians”, a pur de treball ben fet (en mínims erros humans) és una joya digna de coleccionistes com diu Vicent en el recent Cresolet; l'idea de Paco Tarazona ha quallat en un esforç conjunt d'altíssim nivell: Felip Bens (qui presentà el III volum de l'història del Llevant el passat dijous 25 en l'Ateneu Marítim del Cabanyal), Manuel Bas Carbonell, Vicent Trescolí, Josep Vicent Miralles, Antoni Atienza, el propi Francesc Tarazona, Carles Gener, V.R. Calatayud i Daniel Sala. Nou esmolades plomes de vol llauger per a investigar en fondària i un pessiguet de ficció en les apassionants històries d'autèntiques personalitats valencianes, gens, poc o molt conegudes pero ben estudiades i oferides en esta gran obra d'indefugible llectura i consulta.

Noves publicacions de l'Aellva

Com cada any per estos dies, coincidint en la celebració de les Jornades de cada any i el tradicional Sopar dels Escritors, l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana trau a la llum novetats editorials que, en la modèstia de les possibilitats actuals, pero en el voler de sempre, són contribució al coneiximent i a la reflexió de la nostra cultura, història i lliteratura.

Conferència d'Òscar Rueda sobre la Senyera

Vos participem que el nostre companyó de l'Aellva, Òscar Rueda i Pitarque, pronunciarà el pròxim divendres dia 26 una conferència sobre la bandera dels valencians, que du per títul Senyera Valenciana: velles polèmiques, nous arguments

L'acte tindrà lloc a partir de les 19:30 h en la Llar, sèu de la Plataforma Jovenil Valencianista, en la localitat d'Alfafar (Avinguda Menéndez i Pelayo, 10). 

Tertúlia de teatre

Dilluns, 15 Novembre, 2010 - 19:45 - 21:00
Lloc: 
Teatre Capri, Paterna

El passat dilluns 15 de novembre se celebrà en el Teatre Capri de Paterna la tradicional tertúlia de teatre del més de novembre. En esta ocasió se feu la llectura dramatisada d'obres de Josep Navarro Salvador i de Josep Bea Mataix

El públic respongué a l'invitació de l'Ateneu Cultural de Paterna i passà un temps agradable escoltant les llectures de dos obres d'estils diferents pero igualment interessants.

Èxit en les Jornades dels Escritors

Les XIX Jornades dels Escritors han conclòs de forma exitosa, no només en la calitat de les ponències sino també en l'assistència de públic, que nos ha acompanyat en les taules redones i en la visita guiada al Monasteri de Sant Miquel i els Reis.

L'Aellva desija agrair als ponents, al públic en general, a les entitats colaboradores i especialment a la Biblioteca Valenciana el seu recolzament per a que estes Jornades de 2010 aplegaren a vènit. 

Els recordem que, si ho desigen, poden adquirir (al preu de 14 €) l'interessant llibre recopilatori que conté les ponències completes omplint el nostre formulari de contacte.

 

 

Felip Bens, director de l'Editorial Oronella i ponent de la conferència inaugural, junt a Maria Jesús Coves, presidenta de l'Aellva

Visita guiada al monasteri de Sant Miquel i els Reis

Coincidint en l'últim dia de les XIX Jornades dels Escritors, se realisarà una visita guiada al Monasteri de Sant Miquel i els Reis, sèu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu i escenari enguany de les Jornades. La visita se farà el dijous  11 de novembre de vesprada, a les 18:00 h, abans de la darrera sessió de les ponències, que començarà a les 19:30 h.

Com el número de participants per tanda està llimitat, és imprescindible per a poder participar en la visita la comunicació de bestreta d'assistència, per a lo qual deu enviar-se un correu a l'Aellva a través del formulari de contacte, indicant el nom i el número de persones que volen assistir.

El Monasteri de Sant Miquel i els Reis és un monument imprescindible de l'arquitectura renaixentista valenciana, i en l'actualitat és sèu de la nostra biblioteca nacional, motius més que suficients per a considerar molt atractiva esta visita, a la qual vos invitem a acompanyar-nos.

Inici de les XIX Jornades dels Escritors

Recordem a totes les persones interessades que el dilluns dia 8 de novembre, a les 19:30 h tindrà lloc la conferència inaugural de les XIX Jornades dels Escritors, que enguany estan dedicades a Viagers, aventurers i descobridors valencians.

La primera conferència tractarà de Viage, descobriment i lletra, i serà pronunciada per l'escritor i editor Felip Bens.

Primer número de 'Solcant les lletres'

L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA) se complau en comunicar la publicació del número 1 de la seua nova revista electrònica, Solcant les lletres, la qual se pot vore i descarregar en la secció de la nostra pàgina web dedicada ad ella.

Comunicat de l'Aellva en el qual se denuncien fets recents que afecten a la llengua i cultura valencianes

PER A ESMENA DELS POLÍTICS I ADVERTÈNCIA DELS VALENCIANS.

3 de novembre de 2010.

 

 

L’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, per als escritors i per a qui intenta fer lliteratura en llengua valenciana sense més interferències, treballa des de fa més de vint anys de modo constant, sistemàtic i coherent arreplegant les formes més genuïnes de la llengua viva, en l’objectiu d’elevar-la i dignificar-la per al seu més noble us; aixina com també, reunint i formant als seus socis i ajudant a que s'allumenen les pròpies creacions. Tot, a la glòria de Valéncia i la seua cultura secular.

Per això, sense eixir-se'n del seu quefer, desija denunciar públicament alguns fets recents que causen fonda preocupació i malestar entre els seus associats: