Decembre 2010

Loteria de l'Aellva

L'Aellva vos crida l'atenció que al número jugat per l'Associació en el sorteig de Nadal li correspon devolució.

L'Aellva ha decidit provar sòrt de nou per al sorteig de Reis, aixina per a facilitar-vos el canvi, per als qui vullgau fer-ho estarà oberta la sèu (carrer de Dalt, 64) el pròxim dilluns dia 27 de 7 a 9 hores de la vesprada. Com sabeu, en el canvi s'ha d'aportar 0'60 € per papereta i la del sorteig de  Nadal.

Els qui simplement vullgau recuperar els 2'40 € que corresponen a la devolució NO VINGAU EL DILLUNS 27; començarem a pagar en la llectura de Giner que serà el dilluns dia 10.

Gràcies i bon Nadal.

BON NADAL

Presentat el 'Diccionari General de la Llengua Valenciana' de la RACV

Este dilluns, 20 de decembre, ha tingut lloc la presentació del Diccionari General de la Llengua Valenciana, de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. L'acte s'ha celebrat en l'Ateneu Mercantil de Valéncia ciutat.

El Diccionari General és una obra fonamental en el camí de dignificació i normalisació d'us del valencià, seguint un criteri d'estricta valencianitat llingüística; és una obra imprescindible en totes les llars valencianes i en ell fructifiquen els esforços de més de dèu anys de treballs encapçalats pel Director de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la RACV, Voro López, i dels seus antecessors en el càrrec: Xavier Casp i Joan Costa, als qui han acompanyat numerosos colaboradors a lo llarc de tota la geografia valenciana.  

L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana vol expressar públicament la seua més fonda alegria per l'aparició d'este Diccionari General, tan útil i anhelat pels escritors en valencià, i fa crida per a que els seus socis i simpatisants facen costat  ad esta magna obra, refermant en l'esforç investigador i econòmic que la seua edició supon els seus treballs pel be de l'idioma valencià.

Els convidem a que visiten el nostre Especial dedicat a la presentació del 'Diccionari' i al seu lloc en l'història lexicogràfica valenciana.

A tots, felicitats.

Confirmació de l'horari de l'homenage a Josep Melià

L'acte pel qual s'inaugurarà la rotulació de la plaça que durà el nom de Josep Melià Castelló tindrà lloc el dissabte 18 de decembre a les 11:00 h, no a les 12:00 h com per errata figurava en el pla de localisació inclòs ahir en esta web; en l'especial dedicat a Josep Melia està ya disponible el pla esmenat.

Aprofitem esta ocasió per a renovar l'invitació als nostres socis i simpatisants a que acodixquen ad este acte de recort a la memòria de qui fon companyó de l'Aellva.

En recort de Josep Melià Castelló

El pròxim dissabte dia 18 de decembre, a les 11:00 h, tindrà lloc l'acte d'inauguració de la rotulació de la plaça que l'Ajuntament del Cap i Casal ha dedicat a la memòria de Josep Melià Castelló, en el barri valentí de Sant Isidre.

L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana es congratula de que finalment haja arribat a vènit la demanda per a que l'Ajuntament valentí reconeguera, per mig de la rotulació d'una via urbana, la figura d'u dels referents més importants en el conreu de les lletres valencianes dels últims temps.

En motiu d'este acte, volem recordar a qui fon u dels membres destacats de la nostra Associació, i acompanyar a la família en este senzill pero sentit homenage. 

L'Aellva anima a tots els seus socis i simpatisants a que acodixquen ad este acte d'homenage a tan insigne escritor valencià.

 

Celebrada l'última tertúlia-taller de prosa d'enguany

Este dilluns dia 14 s'ha celebrat la tertúlia-taller de prosa programada per ad este més de decembre, en la qual s'ha tancat el cicle d'enguany.

Com és costum, dos autors acodiren per a compartir en l'auditori les seues creacions lliteràries, sometre-les a la crítica constructiva i enriquidora, al mateix temps que es fruïx raonant en tertúlia. En esta oportunitat els escritors convocats han segut Josep Furió i Elena Casa

Tertúlia-taller de prosa

Dimarts, 14 Decembre, 2010 - 19:45 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva.

Vos recordem que este dimarts, dia 14 de decembre, celebrem l'últim taller de prosa de l'any 2010. En esta ocasió llegiran els seus relats Elena Casa i Josep Furió.

En acabar, com sempre, tertúlia. Al final, per a qui puga quedar-se, reservarem quinze minutets per a prendre unes cerveses en bona companyia i desijar-nos bon Nadal i millor any 2011.