Decembre 2011

Últims actes de l'associació

Rallant ya el 2012, és un bon moment per a donar un repàs als actes de l'últim trimestre.

En octubre tinguérem la tertúlia mensual, a càrrec de Felip Bens i Vicent Ramon Calatayud.


Vicent R. Calatayud, Mª Jesús Coves i Rafa Melià, en la tertúlia d'octubre

Bens presentà un recull de relats curts (llegits per Rafael Melià, per no poder assistir l'autor personalment a la tertúlia), en els que condensà reflexions i pensaments ben diversos, que convidaren a realisar-ne una segona llectura més pausada, per a efectuar un anàlisis més minuciós. Calatayud presentà un relat autobiogràfic en gran força argumentativa i també en una prolixitat de detalls que fon celebrada per uns i no tant per uns atres, donant-li joc a la tertúlia.

En novembre fruírem de les XX Jornades dels Escritors, de les que ya informàrem en son moment i que una volta més resultaren exitoses en quant a assistència de públic i calitat de les ponències. El nostre més sincer agraïment als ponents, als colaboradors de les Jornades i a la Biblioteca Valenciana per acollir-nos un any més.

Conferència inaugural, a càrrec de Pura Benito 

Els ponents Àlex Alemany i Conrado Meseguer, junt a la presidenta de la AELLVA, Maria Jesús Coves

Les Jornades se tancaren en la celebració del tradicional Sopar dels Escritors, durant el qual s'homenajà als editors Felip Bens (Ed. L'Oronella) i Pere Astillero (Ed. Del Sénia al Segura) per la seua trayectòria de promoció de la lliteratura en llengua valenciana, aixina com per la seua colaboració constant en la nostra associació.

Aiximateix s'otorgà la distinció de Escritora de l'Any 2011 a Elena Casa i Llàcer, i es presentaren dos novetats editorials: "Apunts lliteraris sobre pintura valenciana", recull de les ponències de les Jornades dels Escritors, i "Bouba", de Josep Albert Aymemir, Escritor de l'Any 2010; els quals foren obsequiats a tots els assistents.

 

La nostra presidenta, Maria Jesús Coves, fa un repàs al treball de l'associació durant 2011 

Aureli López entrega la placa homenage a Felip Bens, de l'editorial L'Oronella 

Pere Astillero, de l'editorial Del Sénia al Segura, rep la placa homenage de mans de Vicent Ramon Calatayud 

Josep Albert Aymemir, Escritor de l'Any 2010, fa entrega de la tradicional figura de Lladró que acredita com a Escritora de l'Any 2011 a Elena Casa i Llàcer, en presència del conductor de l'acte, Òscar Rueda

 

També en novembre, la comèdia Fòra d'ona, original de Rafael Melià i oferida en llectura dramatisada com a Tertúlia-taller de teatre en el Saló Capri de Paterna, fon un èxit de públic, el qual va divertir-se en ganes pel ben embastat guió del text i la bona interpretació dels dos actors, les dos actrius i el narrador.

Dos moments de la llectura, encapçalada per l'autor, Rafael Melià, el primer per la dreta

En acabar l'obra s'obrí la tertúlia que majorment constà de felicitacions a autor i actors pel bon desenroll de l'acte que nos deixà a tots en la boca dolça. Salutacions inicials de Chimo Ballester com a president de l'Ateneu Cultural Paterna i presentació de Maria Jesús Coves seguint la tradició; nos acompanyà la Regidora de Cultura de la vila de Paterna, Elena Martínez.

Maria Jesús Coves, presidenta de la AELLVA, i Chimo Ballester, president de l'Ateneu Cultural Paterna

Per últim, en decembre raonàrem en Voro López, Director de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la RACV, sobre el Diccionari General de la Llengua Valenciana, magna obra de referència per als escritors i usuaris del nostre idioma, i que ya es pot consultar per internet, en la direcció:  http://diccionari.llenguavalenciana.com/. Ple absolut en la nostra sèu, en alguns assistents que hagueren de quedar-se de peus, lo que dona idea de l'interés que esta obra suscita.

Un diccionari en constant renovació i actualisació, a través de les sugerències dels múltiples colaboradors i informants que han ajudat a que este tesor llingüístic valencià vera finalment la llum, i que pot consultar-se de forma totalment actualisada i gratuïta en la direcció indicada. 

 

 Maria Jesús Coves i Voro López, en un moment de la tertúlia

 

Només nos resta agrair, com sempre, a socis, colaboradors i simpatisants el seu recolzament constant a la nostra Associació, que és també seua, i desijar a tots un feliç any 2012.

 

Bon Nadal i feliç 2012

En temps incerts i en camins dubtosos, res més necessari que una veu i unes mans amigues que ajuden al desvalgut i guien al desorientat. O que, simplement, compartixquen l'anhel comú per un futur millor.

Enguany més que mai, l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana els desija un Bon Nadal i un feliç any 2012.

 

Morella nevada. Hivern de 2010

Tertúlia de decembre

Dilluns, 12 Decembre, 2011 - 19:45 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

 

Vos recordem que el pròxim dilluns 12 de decembre, a les 19,45 h, en la nostra sèu del carrer de Dalt, 64 de Valéncia C., tindrem la tertúlia mensual.

En esta ocasió charrarem en Voro López, Director de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la RACV, sobre el Diccionari General i la normativa. Un tema del màxim interés per a tots els escritors i usuaris de l'idioma.

¡Vos esperem!