Abril 2017

Semana del Llibre Valencià 2017

Dimarts, 2 Maig, 2017 - 10:00 - Divendres, 5 Maig, 2017 - 14:00
Lloc: 
RACV, Avellanes, 26, Valéncia c.

 

Com cada any, l'Aellva participa activament en la Semana del Llibre Valencià que organisa la RACV. Ademés del tradicional Recital Poètic de Primavera, que enguany farà l'edició número 24, destaquem el nou concurs de microrrelats creatius, en participació oberta i que posarà un original contrapunt a la presentació de llibres.

Més avall teniu tota l'informació:

 

 

 

 

 

 

 

Presentació de la traducció valenciana d'El Quixot d'Avellaneda

El dijous 27 d'abril a les 19:30 h tindrà lloc en Lo Rat Penat la presentació del llibre "El Quixot" d'Alonso Fernández de Avellaneda, traduït a la llengua valenciana per Antoni Ruiz Negre.

El nostre amic i soci, l'escritor i dramaturc Antoni Ruiz Negre, ha fet un gran treball per a posar-nos en les mans esta obra en llengua valenciana.

L'acte serà presentat per Òscar Rueda. En acabant se podrà adquirir el llibre, editat per Edicions Mosseguello.

 

 

 

Present i futur del món editorial valencià - Taula redona

¿Quin futur podem / volem / devem construir per a la creació lliterària en llengua valenciana? El pròxim 25 d'abril tindrà lloc una interessant taula redona sobre el "Present i futur del món editorial valencià".

En la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, carrer Avellanes, 26 de Valéncia c. Entrada lliure.

 

 

 

 

Tertúlia de teatre

Dilluns, 10 Abril, 2017 - 19:30 - 21:00
Lloc: 
Sèu de Lo Rat Penat

El pròxim 10 d'abril a les 19:30 tindrà lloc la Tertúlia de Teatre d'abril, que es realisarà en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat, carrer Trinquet de Cavallers, 9 de Valéncia c.

Se farà la llectura dramatisada de l'obra "Nela i Francesc", de Joan Benet Rodríguez i Manzanares.

Entrada lliure fins a completar l'aforament.

 

Velada a la Mare de Deu dels Dolors

Divendres, 7 Abril, 2017 - 19:30 - 20:30
Lloc: 
Iglésia de Sant Nicolau, c. Cavallers, Valéncia c.

Els poetes valencians celebraran la velada en honor de la seua patrona, la Mare de Deu dels Dolors, el pròxim dia 7 d'abril.

El tradicional acte poètic i musical, que organisa Lo Rat Penat i en el que colabora l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana, tindrà lloc a partir de les 19.30 h en l’iglésia de Sant Nicolau de Valéncia ciutat.

L’acte estarà presidit per la CXXXIII Regina dels Jocs Florals, Noelia Durbán Martín, que estarà acompanyada per la seua Cort d’Amor. L’apertura, salutació i glossa de l’acte serà realisada per D. Antonio Corbí Copoví, vicerrector de la parròquia de Sant Nicolau de Valéncia, i tancarà l’acte l’Hble. Sr. N'Enric Esteve i Mollà, President de Lo Rat Penat.

En la part poètica, el Pròlec estarà a càrrec del poeta Joan Antoni Alapont i Pérez, guanyador de la Flor Natural en els últims Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia. El I Dolor, La profecia de Simeó, serà versada pel poeta Sito Sanchis; el II Dolor, La Fugida a Egipte, per Manuel Garcia i Miró; el III Dolor, La Pèrdua de Jesús en el Temple, serà realisada per Elena Casa i Llàcer, el IV Dolor, l’Encontre en el carrer de l’Amargura per Ampar Cabrera i Sanfèlix, el V Dolor, La Mort de Jesús en la Creu per Rafael Melià i Castelló, el VI Dolor El Devallament de la Creu per Josep Albert Aymemir i Casasús i, finalment, el VII Dolor, La Sepultura de Jesús serà versada per Donís Martin i Albizua, posant fi a les intervencions poètiques.

El Cor Popular de Lo Rat Penat, que posarà música a la velada, estarà dirigit per Jesús A. Madrid i Garcia.