Presentació en Valéncia del llibre "Se lo dije a la noche / "Li ho diguí a la nit"

El 30 de novembre a les 19.30, dimecres, en el Saló d’Actes de l’Ateneu Mercantil de Valéncia tindrà lloc la presentació d'una de les obres lliteràries més interessants que ha besllumenat l’any 2011: el llibre de poemes del poeta de Burgos, Juan Carlos García Hoyuelos, “Se lo dije a la noche”.  

Un poemari actual i modern en castellà en el que els poemes s’han traduït a les diferents llengües peninsulars, i que s’ha vist ampliat en el DVD que l’acompanya en la totalitat de les poesies recitades i la mitat d’elles musicades per un elenc internacional de compositors i cantants. 

  

Fa vora dos anys, el poeta burgalés Juan Carlos García Hoyuelos, en vore traduït un poema seu al valencià, es plantejà la possibilitat de que el seu nou llibre de poemes anara traduït a totes les llengües de la Península Ibèrica.

Començà ací un proyecte en el que l’autor es dirigí a les Institucions, Acadèmies i Entitats de cada àrea llingüística per a traduir els seus poemes a les diferents llengües. El timó de la representació valenciana s’ha dut des de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana coordinant en la Cardona Vives de Castelló, Lo Rat Penat i el Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano d’Elig.

El proyecte anà prenent forma i se li afegí un DVD de poemes recitats i musicats. Finalment ha participat en ell una nòmina importantíssima de poetes, escritors, músics, autors i artistes en general. 

Per part valenciana, Anfós Ramon, Voro López, Josep Esteve Rico Sogorb, Josep Lluís Garcia Ferrada… entre uns atres han participat en la part de traductors. Aureli López, Mª Jesús Coves, Vicent Savall… entre uns atres com a recitadors. En la vertent musical, Josep Vicent Garrido (Reillop) i Vicent Savall han compost i musicat els poemes corresponents. Tots els que han participat en esta jagant obra ho han fet de manera totalment desinteressada.

Vejau una mostra del contingut del DVD 

Contarem en la presència de l’autor, Juan Carlos García; es recitaran els poemes en valencià acompanyats d’un montage audiovisual, aixina com alguna atra dedicatòria especial, i finalisarem en l’actuació de Vicent Savall

Esta presentació del llibre se suma a les ya realisades o confirmades en Oporto, Galícia, Salamanca, Bilbao, Buenos Aires, Gibraltar, Madrit… Convidem per tant als nostres amics i colaboradors a acompanyar a l'autor en la seua visita a Valéncia: en reconeiximent per la seua obra, i en gratitut pel seu recolzament decidit a la personalitat llingüística valenciana. No podem faltar.

30-11-2011 - Saló d’Actes 19.30 h - Ateneu Mercantil de Valéncia - Plaça de l’Ajuntament, 18 - VALÉNCIA C.