Tertúlies de novembre i decembre

La tertúlia de teatre de novembre se celebrà, com ve sent tradicional, en el Saló Capri de Paterna, gràcies a la colaboració en l'Ateneu Cultural de dita vila. Enguany tinguérem la llectura de l'obra Tesa i Lleonart, original de Josep Bea Mataix.

Obra que, a diferència d'unes atres llectures, caria de narrador, perque els dos actors que portaven en sa totalitat el pes de l'obra nos donaren una lliçó de registre interpretatiu al donar vida als diferents personages, dramàtics o divertits que teixien la trama. No faltaren referències als clàssics, sempre tan volguts de l'autor, qui se feu càrrec dels papers masculins, deixant-li la part femenina a l'actriu Maribel Quilis qui feu gala de l'ample registre interpretatiu que posseïx.

Una agradable velada que finalisà en un intercanvi d'opinions entre assistents i autor que donà lloc a un divertit coloqui, com no podia ser d'atra manera tractant-se de l'amic Pep Bea.

Un moment de la llectura

Pep Bea i Maribel Quilis, en el coloqui posterior a la llectura

 

En decembre, seguint també una costum mampresa fa alguns anys, nos visità Voro López, acadèmic de la RACV i President de la Secció de Llengua, per a parlar-nos de la gramàtica que va a traure a la llum l'Acadèmia, valiós i desinteressat treball de la Secció, que no dubtem nos ha de servir a tots els qui usem la llengua valenciana parlada i escrita per a millorar-nos en l'us correcte de la mateixa.

També del Diccionari General, que cada dia incrementa el seu recull de paraules per tal de que pugam, consultant-lo, enriquir el nostre vocabulari.

Voro López contestà preguntes dels assistents, aclarí dubtes i nos feu acabar l'últim Taller de Prosa de 2014 en la satisfacció de vore-nos recolzats per una institució que, a punt de complir els cent anys de la seua creació, treballa sense descans en la millora i posta al dia de l'idioma.

 

Dos moments de la tertúlia, en Voro López i la nostra presidenta, Maria Jesús Coves