Celebrat el Sopar dels Escritors de 2012

Anit tingué lloc el Sopar dels Escritors de 2012. En l'Hotel SILKEN Puerta Valencia del Cap i Casal, socis, simpatisants i amics de l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana compartírem bona taula, millor conversació i la tradicional velada lliterària en la que es presenten les novetats editorials i s'otorga el premi Escritor de l'Any.

Enguany, ademés, la AELLVA ha comunicat el nom del V Premi Nacional de Lliteratura en Llengua Valenciana, que per unanimitat del jurat ha segut otorgat a En Vicent Lluís Simó Santonja, per tota una vida dedicada a la producció lliterària en llengua valenciana, al seu estudi i conreu. La nostra més sincera enhorabona al premiat.

 

En Vicent Lluís Simó Santonja, V Premi Nacional de Lliteratura en Llengua Valenciana, dirigix unes paraules als assistents, junt a la nostra presidenta, Maria Jesús Coves

 

També es presentà el llibre oficial de les XXI Jornades dels Escritors, que en el lema Habitar Valéncia es celebraren en el Monasteri de Sant Miquel i els Reis. Agraïm també la companyia dels senyors ponents, que nos honraren en la seua presència en el sopar.

Portada del llibre Habitar Valéncia, presentat oficialment anit

 

El Premi Escritor de l'Any 2012, tal com informàrem fa unes semanes, fon otorgat a Josep Cubells, qui rebé de mans de l'Escritora de l'Any 2011, Elena Casa, l'estatueta que l'acredita com a tal.

Elena Casa, Escritora de l'Any 2011, fa entrega de l'estatueta a Josep Cubells, Escritor de l'Any 2012

 

El premiat llegí, com és costum, un relat curt en el que, fidel al seu estil, construí un sugerent univers oníric, inspirat en l'antiga tradició de la Mare de Deu del Do, patrona d'Alfafar: el seu poble natal.

 

Cubells llig el seu relat als assistents

 

En acabar l'acte es feu entrega de tres llibres a tots els assistents: Habitar Valéncia, Les cases del Cabanyal, i el poemari Carn de pomes essencials, est últim com a obsequi personal d'En Vicent Ll. Simó a tots els presents.

 

Els assistents al Sopar, en un moment de l'acte

 

Hem d'agrair a l'Hotel SILKEN Puerta Valencia l'excelent tracte dispensat. I també, com sempre, hem d'agrair de tot cor la presència de representants i socis de les entitats i associacions culturals amigues, en les que compartim un mateix esperit i un mateix desig de conreu i difusió de la cultura i la llengua valenciana: la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, junt al seu Patronat i Amics de l'Acadèmia; Lo Rat Penat; la Cardona Vives de Castelló, El Piló de Burjassot; el Colectiu Valldaura de Burriana; l'Ateneu Cultural de Paterna; l'Associació Cultural Castell dels Sorells; Convenció Valencianista; el Rogle Constantí Llombart de Cultura Valenciana; Germania Valenciana; l'Associació Cultural Blasco Ibàñez; l'Associació d'Estudis del Cant Valencià, l'Agüelet d'Almenara... i esperem no deixar-nos a ningú.

A tots ells, i als que no pogueren vindre per tindre compromissos que els ho impedien, moltes gràcies pel seu recolzament i pel seu imprescindible treball en pro de la nostra cultura.