Escritora de l'any 2011

L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana té l'honor de comunicar que la seua Junta de Govern, per acort unànim, ha nomenat Escritora de l'Any 2011 a Elena Casa i Llàcer.

Com és tradicional, l'escritora rebrà el guardó durant la gala del Sopar dels Escritors, de mà de l'Escritor de l'Any 2010, Josep A. Aymemir.

L'escritora llegirà també un relat breu preparat per a l'ocasió.

 

Trayectòria de l'escritora

 

Naixcuda en la ciutat de Valéncia, és llicenciada en Ciències Matemàtiques en l'especialitat d'estadística, dedicant-se professionalment a l'empresa privada. No obstant, la seua inquietut sempre estigué en la matèria periodística, ciència que, per distints motius, no pogué desenrollar. 

A pesar d'això, la seua afició per escriure quedà latent i encara que s'adinsà tart en el món de la creació lliterària sempre trobà un camí per a treballar sobre esta matèria.
 
És en el món de les Falles a on comença en chicotetes colaboracions en la paròdia d'obres consagrades i distints diàlecs per a curtetes intervencions teatrals.
 
A proposta de la seua comissió de falla, acceptà el repte de escriure el llibret infantil de l'any 2006, obtenint el primer premi de la secció de novells en el concurs de Lo Rat Penat.
 
És en este moment quan s'encén la flama de manera definitiva i comença la creació en la poesia festiva i participant en distints certàmens lliteraris.

 
Té en seu haver diversos guardons com la Viola d'Or (Jocs Florals de Valéncia, 2008), el Premi Roberto Salvador (Ateneu Cultural Paterna, 2010) o 5 premis extraordinaris en el concurs de llibrets de falla de Lo Rat Penat, entre uns atres. El seu estil és polifacètic, tractant temes que van des de l'amor i els dilemes morals del nostre temps fins a la sàtira festiva plena d'humor.
 
Elena Casa és membre de Lo Rat Penat, de la Associació d'Escritors en Llengua Valenciana i de la Taula d'autors valencians. Participa anualment en els cursos de iniciació a la poesia organisats per lo Rat Penat.
 
 

Breu selecció de texts

 

Te vullc. 2008. 

¡No, mare, no!. 2008. Viola d'Or en els Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia.

Per la pressa s'arruïna una creació divina. 2011.