Març 2012

Velada de la Mare de Deu dels Dolors

Demà, dia 30 de març, Divendres de Dolors, a les 8 de la vesprada, se celebrarà en la Capella del Real Monasteri de Santa Maria del Puig el tradicional acte poètic en honor a la Mare de Deu dels Dolors, Patrona dels Poetes Valencians. 

Tertúlia-taller de prosa

Dimarts, 17 Abril, 2012 - 19:45 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

Llegiran Ampar Cabrera i Maria Jesús Coves.

Tertúlia de teatre d'abril

El pròxim dimarts 17 d'abril, a les 19:45 h, celebrarem en el Saló d'Actes de Lo Rat Penat (carrer Trinquet de Cavallers, 9, de la ciutat de Valéncia) la primera tertúlia de teatre d'enguany. Se farà la llectura dramatisada de l'obra Eixa és la qüestió, de Josep Bea Mataix.
 
L'història, que es desenrolla en un ambient cult, sofisticat i wagnerià, partix del nomenament com a premis Nobel de la doctora Amanda Palau i el doctor Maximilià Forcada, els quals, creent-se uns ser superiors, no dubtaran en transgredir les lleis i la moral...

L'elenc serà el següent:

Doctora Amanda................  Ana Millàs
Lidia Casadevall ................   Maribel Quilis
Mayrén............................  Ana Noguera
Narradora ........................   Marta López
Doctor Forcada..................  Josep Bea
Inspector........................... Toni Montañana
Borja................................  Voro Torralbo
Sub-inspector....................  Òscar Navarro

En acabant, com sempre, tindrem l'habitual tertúlia, posant colofó a una velada que esperem que resulte tan interessant com entretinguda.

Tertúlia fallera en Llombay

La Llectura de març, dedicada a la lliteratura fallera, tindrà lloc enguany el pròxim dilluns dia 5 a les 20 hores en l'Auditori de Llombay (carrer Ramon Serrano Vicens, 6).

La Tertúlia-taller estarà a càrrec de Joan Vicent Chenoll, que parlarà de Josep Bea (pare) com a destacat autor de llibrets; Joan Romero, que analisarà el llibret-llibre, i Ricart Folgado, que nos contarà cóm aplegà al món del llibret i la seua experiència personal.

Aiximateix se farà una mostra de llibrets i s'obsequiarà als assistents en un llibre de l'Associació i un llibret de falla, per tal d'escampar les bones publicacions que s'editen.  

Animem a tots els que pugau a acompanyar-nos en esta mampresa, tant per l'interés de les tres ponències com, naturalment, per a correspondre l'excelent acolliment que nos donarà la localitat de Llombay, en un acte que s'organisa en la colaboració de l'Ajuntament, la regidoria de Cultura i la falla de la localitat.

 

Forma d'aplegar des de la ciutat de Valéncia:

Llombay està a uns 30 Km; des de l'eixida de Valéncia per la pista de Silla (en la rotonda dels hams) costa de 25 a 30 minuts (depenent del trànsit) anant per la A-7 (no la AP-7) direcció Alacant i Albacete.

S´ha de prendre l'eixida 883 (Benifayó-Alfarp), només passar la presó de Picassent i continuar, en eixir, per la carretera CV-520 direcció Catadau.

En el Km. 16,2 de la CV-520 s´haurà arribat al poble. A l'esquerra està Catadau i a la dreta Llombay. En arribar al primer semàfor girar, per tant, a la dreta. Entrar pel carrer Mestre Torres Ruiz, que és a on estan la majoria de les tendes de pell. Continuar recte uns 200 metros fins al carrer Eufemiano Solà. El carrer s´empina un poquet i s'ha de pujar suaument només uns 30 metros.

En acabar eixa pujadeta, s'aplegarà a una placeta a on pot vore's, enfront, un taulell gran en el qual es llig “VILA DE LLOMBAI”. Aparcar en este punt. L'auditori està a 10 m a la dreta del taulell, en el carrer Ramón Serrano Vicens, 6.

 

Ha faltat la mare d'Aureli López

L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana, per mig de la seua Junta de Govern, vol trasmetre el seu pesar per la mort de la mare d'Aureli López, President d'Honor de la nostra associació, a qui enviem des d'ací un afectuós abraç.    

El soterrar serà demà dissabte, 3 de març, a les 15.30 de la vesprada en l'iglésia de Sant Pere Apòstol de Paterna. 

Descanse en pau.