Novembre 2013

Sopar dels Escritors

Divendres, 15 Novembre, 2013 - 21:00 - 23:45
Lloc: 
Hotel SILKEN Puerta Valencia

Sopar dels Escritors de 2013 i presentació de les últimes novetats editorials de la AELLVA, en colaboració en Edicions Mosseguello.

 

 

 

Comunicat de la AELLVA davant de l'anunci de tancament de RTVV

L’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana té molt clara la necessària recuperació de l’idioma propi; tasca en la que una televisió valenciana de calitat i en llengua valenciana té un paper primordial. Pero no a risc de ser correja convergent cap a unes atres llengües que nos fagociten i anulen.

La RTVV ha jugat massa perillosament en esta matèria, perque des de sa fundació els seus gestors, triats pels dos partits que han tingut responsabilitats de govern (PSOE i PP) no han deixat d’implantar criteris normatius somesos a l’anexionisme llingüístic català, ni de cedir hores d’emissió a una llengua castellana que ya conta en decenes de mijos audiovisuals que l’usen i conreen.  

Igualment, de les abultades contractacions de personal, la baixa calitat general de la programació i les despeses poc justificables mai s’ha fet esmena per part de ningú, indignant innecessàriament al contribuent, degradant la calitat de les emissions i fent disminuir l’interés del telespectador per la nostra televisió. Qüestions que des del valencianisme cultural sempre hem criticat.
 
Per eixes raons, llamentem el tancament de RTVV com a servici públic arreplegat en el nostre Estatut, pero devem constatar l’errònea gestió i filosofia identitària duta a terme pels seus successius responsables.
 
Per això, exigim al govern valencià la viabilisació d’un mig audiovisual propi que siga percebut positivament i volgut per l’audiència, no solament com a vertebrador del territori i defensor de la nostra cultura i identitat, sino també dignificador del parlar valencià genuí viu, cult i correcte. Un mig no depenent d’uns sucursalismes –cap a Ponent o Tramontana– forasters i empobridors.
 

Clamem per lo perdut, pero molt més per lo que degué ser i no fon.

 

 

Llectura de teatre

Dilluns, 11 Novembre, 2013 - 19:30 - 21:00
Lloc: 
Teatre Capri, Paterna

 

 

 

El pròxim dilluns dia 11 tindrem el Taller que correspon al mes de novembre i que com és habitual dediquem al Teatre. En esta ocasió, a càrrec de Antoni Ruiz Negre, autor i director de l’obra ¡Pobre Tito!, que seguint la tradició d’anys precedents, se representarà en el Saló Teatre Capri de Paterna, ya que la fem en colaboració en l’Ateneu Cultural de dita Vila. 

Vos esperem, com sempre, per a escomençar a les 20 hores, en la seguritat que hem de gojar una velada abellidora.

XXII JORNADES DELS ESCRITORS

 

    XXII JORNADES DELS ESCRITORS

“EL DRET A ESCRIURE DRET”

DEDICADES A VICENT LLUÍS SIMÓ SANTONJA, V PREMI NACIONAL DE LLITERATURA EN LLENGUA VALENCIANA

 

Monasteri de Sant Miquel i els Reis (Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu)

Valéncia ciutat, del 4 al 6 de novembre de 2013

 

La XXII edició de les tradicionals Jornades dels Escritors de la AELLVA tindrà lloc enguany entre els dies 4 i 6 de novembre. El lloc de celebració de les jornades serà la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu (Monasteri de Sant Miquel i els Reis, Av. Constitució, 284, Valéncia ciutat).

Enguany les Jornades dels Escritors es dediquen a la figura de Vicent Ll. Simó Santonja, qui fon proclamat en 2012 V Premi Nacional de Lliteratura en Llengua Valenciana. Diversos autors i especialistes repassaran en les tres jornades els aspectes més importants de la prolífica obra de Simó Santonja. 

Doctor en Dret per l'Universitat de Valéncia i notari, Simó fon nomenat en 2008 Decà de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. Entre el vora centenar d’obres publicades per Simó cap distingir cinc grans grups: les obres jurídiques, les d’investigació, els grans ensajos, la poesia i les noveles. 

Simó Santonja ha segut premiat tant per la seua obra jurídica com per l'històrica i lliterària. Entre els guardons destaquen: Premi Orue Plaza en 1965, Premi Senyera en dos ocasions, 1969 i 1973; Premi Cerdá Reig en 1972 i el Premi Negri, de Buenos Aires, en tres ocasions: 1969, 1971 i 1975. Premi de poesia Ausias March, Premi Albarracín, Premi Fundació AEQUITAS en 2002.  

Va ser membre del Consell Valencià de Cultura. Membre de la Internacional Law Association, Associat de número de l’Institut Hispano-Luso-Americano de Dret Internacional, Vicepresident Honorari per a Europa i Àsia de l'Unió Internacional del Notariat Llatí (UINL), de la qual és conseller permanent. Així mateix, és President Honorari de la Comissió de Drets Humans de la UINL i el seu delegat permanent davant de la Conferència de Dret Internacional Privat de La Haya, entre 1980 i 1988. Membre del Club de Roma. Decà Honorari de l'Ilustre Colege Notarial de Valéncia.  

Com és habitual, el contingut complet de les ponències s'ha arreplegat en un interessant llibre, editat en colaboració en la Diputació de Valéncia, que es presentarà oficialment el 15 de novembre en la gala del Sopar dels Escritors.

  

Programa de les Jornades: 

 

Dilluns 4.11.2013

19:00 h, ponències de la primera jornada:

  • Vicent Ramon CalatayudHome polièdric i escritor 
  • Joan Ignaci SerranoEl forjador de pensaments
  • Diego Simó SevillaJuriste i notari

 

Dimarts 5.11.2013

17:15 h, visita guiada al Monasteri que finalisarà en una degustació de productes

19:00 h, ponències de la segona jornada:

  • Ricardo J. Vicent MuserosEls nostres vins
  • Daniel SalaGastròsof eminent

 

Dimecres 6.11.2013

19:00 h, ponències de la tercera jornada:

  • Marta Lanuza‘Cançons de llaurador’
  • Maria Jesús CovesDetall de raons
  • Jaime SilesPròlec a ‘Carn de pomes essencials’
  • Ampar CabanesHistoriador del dret i Decà de la RACV

 

Colaboradors de les XXII Jornades dels Escritors:    

 

 

 

Cartell oficial de les XXII Jornades dels Escritors: