Decembre 2014

Llectura en homenage a Vicent Lluís Simó Santonja

Dilluns, 12 Giner, 2015 - 19:30 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

El taller de Prosa de giner ha segut dedicat a la memòria de Vicent Lluís Simó Santonja, ex decà de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana i soci fundador de la AELLVA.

En ell, se glossà la personalitat de qui acaba de deixar-nos, sobretot en la part que correspon al seu treball en pro de la nostra llengua i cultura, en reconeiximent del qual la Associació d’Escritors li otorgà en 2013 el V Premi Nacional de Lliteratura en Llengua Valenciana, i li dedicà les Jornades corresponents que encara va presidir.

Llegiren fragments de l'obra de Simó:

  • Joan Antoni Alapont, del poemari Bucòliques ¿?
  • Ricart Folgado de Bucòliques ¿? i de Poemes Foragitats.
  • Rafael Melià, Memòria de fe jaumina, colaboració d’u dels Recitals de Primavera d’Estiu.
  • Ernest Olmos, dos poemes de Git al mar.
  • Òscar Rueda, un fragment de l’epílec de la novela Vida i mort de Càmpio i un atre de l’epílec de ¿Valenciano o catalán?
  • Vicent Ramon Calatayud, un fragment de la ponència de Marta Lanuza a propòsit del poemari Cançons de llaurador i part del pròlec de Jaume Siles per a Carn de pomes essencials.
  • Maria Jesús Coves, un fragment de la seua colaboració en les Jornades 2013 parlant del poemari Mínims detalls.

Nos acompanyà també Diego Simó, son fill major, qui també fon ponent en les Jornades dedicades a son pare.

 

 

 

 

Àlbums fotogràfics de l'any 2014

En el nostre perfil de Facebook podeu visitar dos àlbums fotogràfics recopilatoris de l'activitat de l'associació durant l'any:

Tertúlies i llectures de 2014

Jornades i Sopar dels Escritors de 2014

 

També havem pujat a Youtube el senzill vídeo d'homenage a Anfós Ramon que vàrem proyectar en la gala del Sopar dels Escritors. Un modest homenage de la AELLVA a u dels seus socis més eminents. Esperem que vos agrade:

Molts bons recorts, en algunes notes tristes que són inherents al transcórrer de la vida, i que en qualsevol cas nos espenten a continuar la faena, en este nou any que escomençarà d'ací a pocs dies.

Gràcies a tots per la vostra participació i colaboració.

 

 

Bones festes

En la AELLVA, contant en la vostra amistat, ajuda i colaboració nos sentim més que rics.

I com pobre seria un Nadal que només nos durara fins al dia de Reixos, vos desigem que l'esperit de la festa, de compartir, d'agermanar i de sentir-nos units nos dure i acompanye tot l'any. 

Bones festes per a tots i les vostres famílies.

 

Cavalcada de Reixos, Alcoy. Foto Francesc Grau

 

Tertúlies de novembre i decembre

La tertúlia de teatre de novembre se celebrà, com ve sent tradicional, en el Saló Capri de Paterna, gràcies a la colaboració en l'Ateneu Cultural de dita vila. Enguany tinguérem la llectura de l'obra Tesa i Lleonart, original de Josep Bea Mataix.

Obra que, a diferència d'unes atres llectures, caria de narrador, perque els dos actors que portaven en sa totalitat el pes de l'obra nos donaren una lliçó de registre interpretatiu al donar vida als diferents personages, dramàtics o divertits que teixien la trama. No faltaren referències als clàssics, sempre tan volguts de l'autor, qui se feu càrrec dels papers masculins, deixant-li la part femenina a l'actriu Maribel Quilis qui feu gala de l'ample registre interpretatiu que posseïx.

Una agradable velada que finalisà en un intercanvi d'opinions entre assistents i autor que donà lloc a un divertit coloqui, com no podia ser d'atra manera tractant-se de l'amic Pep Bea.

Un moment de la llectura

Pep Bea i Maribel Quilis, en el coloqui posterior a la llectura

 

En decembre, seguint també una costum mampresa fa alguns anys, nos visità Voro López, acadèmic de la RACV i President de la Secció de Llengua, per a parlar-nos de la gramàtica que va a traure a la llum l'Acadèmia, valiós i desinteressat treball de la Secció, que no dubtem nos ha de servir a tots els qui usem la llengua valenciana parlada i escrita per a millorar-nos en l'us correcte de la mateixa.

També del Diccionari General, que cada dia incrementa el seu recull de paraules per tal de que pugam, consultant-lo, enriquir el nostre vocabulari.

Voro López contestà preguntes dels assistents, aclarí dubtes i nos feu acabar l'últim Taller de Prosa de 2014 en la satisfacció de vore-nos recolzats per una institució que, a punt de complir els cent anys de la seua creació, treballa sense descans en la millora i posta al dia de l'idioma.

 

Dos moments de la tertúlia, en Voro López i la nostra presidenta, Maria Jesús Coves

 

 

Tertúlia llingüística

Dilluns, 15 Decembre, 2014 - 19:30 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

Tertúlia sobre novetats de la Secció de Llengua i dubtes gramaticals, a càrrec de Voro López.