Maig 2016

Tertúlia de maig

Dilluns, 9 Maig, 2016 - 19:30 - 21:00
Lloc: 
Sèu de la AELLVA

Tertúlia de prosa del més de maig, en la que llegiran els seus treballs Joan Romero i Ramir Gómez.

Dol per la mort de Josep Bea i Mataix

L’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana manifesta el seu pesar per la mort del seu soci Josep Bea i Mataix, que tingué lloc ahir, 3 de maig.
 
Naixcut en la ciutat de Valéncia en 1938, fill del també escritor Josep Bea Izquierdo, conreà sobretot la producció teatral i els apropòsits fallers, gènero en el que obtingué numerosos premis, aixina com també en la poesia festiva, camp en el que també ha segut molt guardonat.
 
En narrativa guanyà el premi Miquel Adlert en les edicions de 1994 i 1995. Fon nomenat "Escritor de l'Any 1999" per l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana, motiu pel qual se li publicà l’obra recopilatòria “Treballs d’un convalescent”. Colaborà també en l'obra colectiva "Clams de vida". Fon membre de la Taula Valenciana d’Autors Teatrals.
 
Entre la seua obra teatral destaquen les comèdies "Amunt el teló", "Bernat i Baldoví", "Crònica apòcrifa d'un 9...", "Dos minuts de temps afegit", "L'hivern de la seua...", "La llei sorda" , "La montanya cinsellada", "Majoria d'edat", "No a la boda de Tonet...", ¿Sempre nos quedarà Paris...", "Somis d'un seudoautor" o "Tornarem a Casablanca". Entre els drames se conten "Honorable president", "L'home que matà a ..." o “Renglons torçuts".
 
El seu últim guardó fon el premi extraordinari Maximilià Thous del concurs de llibrets de falla de Lo Rat Penat, conseguit en març de 2016.
 
Descanse en pau.