Juliol 2011

Celebrada la tertúlia de juliol

El passat dilluns dia 11 de juliol tingué lloc en la nostra sèu del carrer de Dalt l'anunciada tertúlia-taller de prosa corresponent ad este més de juliol. En esta ocasió, estaven convidats com a llectors els escritors Juanjo Navarro, qui s'estrenava, i Donís Martin

 

Donís Martin, Maria Jesús Coves i Juanjo Navarro, abans de començar l'acte

 

Obrí la tanda Juanjo Navarro, en el relat titulat Dificultosa situació en el transport públic, un text d'inspiració autobiogràfica. A partir d'un succeït normal i inclús sovintejat, l'autor fon capaç d'omplir-lo de lliteratura fins construir un relat fresc i desimbolt, interessant en la primera participació de l'escritor en les nostres tertúlies. 

D'atra banda, Donís Martin llegí el relat que du per títul Desfici d'amor. Este text, basat en fets dels quals l'autor fon coneixedor, narra una història d'amor en la distància, molt ben ambientat en el dibuixat escenari de la vall del Palància, escenari en el qual l'autor conseguí en èxit incloure el desenroll de l'història. El relat oferí un final inacabat, lo qual sense cap de dubte nos oferirà la possibilitat de contar en Donís per a una pròxima tertúlia.

Com a remat de l'acte, el mateix Donís Martin va rebre el micropergamí que correspon al guanyador del premi "Germanor" de microrrelats d'enguany.  

 

Maria Jesús Coves i Donís Martin, en el micropergamí corresponent al Premi "Germanor" d'enguany 

Resenya de les últimes activitats de la AELLVA

Els últims mesos han segut d'una gran activitat per a la nostra associació. 

 

En la Tertúlia-Taller de Prosa del 9 de maig, Ernest Olmos i Josep Furió nos varen llegir dos entretinguts relats que foren molt celebrats pel públic assistent; escrits inspirats (tant l'u com l'atre, i de forma totalment casual) en els sorprenents efectes que la nit provoca sobre l'ànim i les emocions humanes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ernest Olmos i Josep Furió, llegint els seus relats

Olmos, en Buscant el niu, nos relatà les peripècies de dos novençans que busquen una primera vivenda per a encetar la seua nova vida en comú; allojament que, una volta trobat i adquirit en la major de les ilusions, presenta certs detalls no valorats inicialment per la parella. 

Furió, en Nit d'acampada en Serra, nos contà en humor i una excelent ambientació les peripècies d'uns jóvens amics que decidixen passar les festes de Pasqua en una acampada a l'intempèrie, sense imaginar els successos estranys que anaven a ocórrer en fer-se de nit.

 

El 18 de maig, els Recitals Poètics de Primavera d'Estiu celebrats en la sèu de la RACV resultaren un èxit, tant per la calitat de les obres presentades pels nostres poetes com per la bona assistència de públic. 

D'esquerra a dreta: Vicent Ll. Simó Santonja, decà de la RACV; Maria Jesús Coves, presidenta de la AELLVA; i Vicent Ramon Calatayud, president d'honor de la AELLVA, a l'inici de l'acte

 

Bona resposta de públic a la nostra cita anual en la poesia

 

Seguint el rastre d'un llibre era el títul inspirador d'esta edició; cada autor s'havia d'inspirar en una obra lliterària per a fer un poema que la glossara des de la seua perspectiva, intentant transmetre les sensacions que la llectura amiga li aportà. 

Els escritors participants i els llibres glossats foren:

Ampar CabreraEl clan de l'orso cavernari  (The Clan of the Cave Bear). Jean M. Auel.

Manuel GarciaEl retrat de Dorian Gray (The Picture of Dorian Gray). Oscar Wilde.

Obduli JovaníEl tractat del pet.  Pare Mulet.

Manuel LagarderaEntre tarongers (Entre naranjos). Vicent Blasco Ibàñez.

Ferran MartínezLa tia Júlia i l' escrividor (La tia Julia y el escribidor).  Mario Vargas Llosa.

Nelo NavarroEls ulls del germà etern (Die Augen des ewigen Bruders).  Stefan Zweig.

Maria Jesús Coves:  L'Odissea. (Ódýsseia). Homer.

 

El 13 de juny vàrem viure, en apassionat interés, una nova Tertúlia-Taller de Prosa. En primer lloc la mamprengué el veterà
Joan Romero Moya, sorprenent-nos en un relat, A ón es pot aplegar demà, futuriste (l'autor ambienta l'acció en l'any 2111) i ple d'imaginació, que fon molt celebrat i aplaudit. Romero va rematar en dos relats curts de propina (La tauleta de llum i El dípter femella) també ben embastats.

En segon lloc lliggué Ricart Folgado un relat entre realitat i ficció que duya per títul L'escarabat i estava ambientat, en riquea de detalls i coneiximent del lloc, en l'Egipte, inspirant-se en la visió comercial dels autòctons respecte dels turistes-objectiu com a mig de vida.

En conjunt una vesprada boqueta nit molt profitosa que per motius diversos no pogueren fruir alguns bons amics i colaboradors de la AELLVA.

 

El 3 de juliol tinguérem el Dinar de Mig Any, celebrat com sol ser tradicional en el Restaurant Chispa de Canet d'En Berenguer. Dinar de germanor i conversació distesa entre els socis, arrematat pel Concurs de Microrrelats d'Humor, que en esta ocasió guanyà Donís Martin.

Com també ve sent tradició, tots els microrrelats presentats se publicaran en la pròxima edició del Cresolet. Indispensable agrair, com sempre, el tracte exquisit dispensat pel restaurant.