Octubre 2011

XX Jornades dels Escritors - 2011

APUNTS LLITERARIS SOBRE PINTURA VALENCIANA   

Monasteri de Sant Miquel i els Reis (Biblioteca Valenciana)

Valéncia ciutat, del 7 al 10 de novembre.  

 

En 20 anys de Jornades hem fet camí en temes molt diversos, com l'Agricultura, la Medicina, l'Història, la Música, l’Idioma, el Teatre, l'Esoterisme o la Religió, ademés de les dedicades específicament a personages valencians.

L'acostament a les diverses matèries sempre ha contat, no obstant, en uns denominadors comuns: un punt de vista a l'hora lliterari, divulgatiu i formatiu, la participació d'experts en les diferents disciplines tractades, i la llengua valenciana com a natural vehícul d'expressió.

Enguany tractarem un tema ben interessant: la pintura valenciana. En les Jornades dels Escritors de 2011 podrem conéixer l'obra i la personalitat de sis pintors valencians dels sigles XIX-XX (Sorolla, Cabrera Cantó, Segrelles, Genaro Lahuerta, Lluís Arcas i Francisco Lozano) a través de les ponències de sis pintors actuals: Conrado Meseguer, Àlex Alemany, Francesc Mascarós, Milagro Ferrer, Jaume Chornet i Nàssio Bayarri, més la conferència inaugural a càrrec de Pura Benito, professora de Belles Arts, i Vicent Ramon Calatayud.

Com és habitual, el contingut complet de les ponències s'ha arreplegat en un interessantíssim llibre, que també conté làmines a tot color d'algunes de les obres més significatives dels pintors tractats. Este llibre s'obsequiarà a tots els assistents que s'inscriguen a les Jornades i acrediten l'assistència a les mateixes.

Les Jornades se completaran en una visita guiada al Monasteri de Sant Miquel i els Reis.  

 

Jornades dels Escritors. Apunts lliteraris sobre pintura valenciana

Dijous, 10 Novembre, 2011 - 19:00 - 21:00
Lloc: 
Monasteri de Sant Miquel i els Reis

Tertúlia d'octubre

Vos recordem que el pròxim dilluns dia 10 d’octubre, a les 19,45, en la nostra sèu del carrer de Dalt, 64 de la ciutat de Valéncia, tindrem la Llectura Taller de Prosa que correspon al més d'octubre. Llegiran el nostre President d'Honor Vicent Ramon Calatayud i Felip Bens.

 

Encara que cansats després del dia 9, ¡vos esperem! Bon dia de nostra festa gran.

 


La Senyera en 1466 (portolà de Pere Rossell, conservat en la Biblioteca James Ford Bell de l'Universitat de Minnesota, Estats Units)