XX Jornades dels Escritors - 2011

APUNTS LLITERARIS SOBRE PINTURA VALENCIANA   

Monasteri de Sant Miquel i els Reis (Biblioteca Valenciana)

Valéncia ciutat, del 7 al 10 de novembre.  

 

En 20 anys de Jornades hem fet camí en temes molt diversos, com l'Agricultura, la Medicina, l'Història, la Música, l’Idioma, el Teatre, l'Esoterisme o la Religió, ademés de les dedicades específicament a personages valencians.

L'acostament a les diverses matèries sempre ha contat, no obstant, en uns denominadors comuns: un punt de vista a l'hora lliterari, divulgatiu i formatiu, la participació d'experts en les diferents disciplines tractades, i la llengua valenciana com a natural vehícul d'expressió.

Enguany tractarem un tema ben interessant: la pintura valenciana. En les Jornades dels Escritors de 2011 podrem conéixer l'obra i la personalitat de sis pintors valencians dels sigles XIX-XX (Sorolla, Cabrera Cantó, Segrelles, Genaro Lahuerta, Lluís Arcas i Francisco Lozano) a través de les ponències de sis pintors actuals: Conrado Meseguer, Àlex Alemany, Francesc Mascarós, Milagro Ferrer, Jaume Chornet i Nàssio Bayarri, més la conferència inaugural a càrrec de Pura Benito, professora de Belles Arts, i Vicent Ramon Calatayud.

Com és habitual, el contingut complet de les ponències s'ha arreplegat en un interessantíssim llibre, que també conté làmines a tot color d'algunes de les obres més significatives dels pintors tractats. Este llibre s'obsequiarà a tots els assistents que s'inscriguen a les Jornades i acrediten l'assistència a les mateixes.

Les Jornades se completaran en una visita guiada al Monasteri de Sant Miquel i els Reis.  

 

 Dies:

Les Jornades tindran lloc entre el dilluns 7 de novembre i el dijous 10 del mateix més. Les sessions se realisaran totes les vesprades, en l'horari que s'indica més avall.

 

Lloc:

Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu. Monasteri de Sant Miquel i els Reis (Avinguda de la Constitució, 284, Valéncia ciutat) (hi ha aparcament gratuït)

 

Transport públic:

EMT Valéncia: llínees 16 i 36 (parada front a la Biblioteca)

MetroValéncia: llínea T6 (parada Sant Miquel dels Reis, a 190 m)  


Programa de les Jornades:

 

[Dilluns 7 de novembre de 2011, a les 19.30 hores]

Conferència inaugural

  • 'Intròit afectat a l'art pintat' . Vicent Ramon Calatayud
  • 'La pintura valenciana del sigle XX'. Pura Benito Vidal

 

[Dimarts 8 de novembre de 2011, a les 17.30 hores]

Visita guiada a la Biblioteca Valenciana.

 

[Dimarts 8 de novembre de 2011, a les 19.30 hores]

  • Conrado Meseguer parlarà del pintor Sorolla.
  • Àlex Alemany parlarà del pintor Cabrera Cantó.

 

 

 

[Dimecres 9 de novembre de 2011, a les 19.30 hores]

  • Francesc Mascarós parlarà del pintor Segrelles.
  • Milagros Ferrer parlarà del pintor Genaro Lahuerta. 

 

 

 

[Dijous 10 de novembre de 2011, a les 19.00 hores]

  • Jaume Chornet parlarà del pintor Luis Arcas.
  • Nàssio Bayarri parlarà del pintor Francisco Lozano.

 

 

 
Totes les activitats són d'entrada lliure (en aforament llimitat)
 
Per als interessats en obtindre crèdits, participar en la visita o rebre gratuïtament el llibre de les jornades, se recomana assistir el primer dia per a fer l'inscripció. 

 

Descarrega't el cartell de les Jornades.

 

Colaboradors de les XX Jornades dels Escritors:

 

 

Sobre els autors:

 

Pura Benito

Catedràtica de Geografia i Història jubilada, Doctora en Història de l’Art i especialista en dissenys de teixits de seda migevals.

 

Àlex Alemany

Gandia 1943. Pintor. Estudis en Valéncia, París i Londres. President del Círcul de Belles Arts (1993-2004). Ha obtingut numerosos reconeiximents internacionals.

 

Conrado Meseguer

Sueca 1946. Pintor. Professor format en l’Escola de Belles Arts de Sant Carles, on obtingué el Premi Alfons Roig, màxim guardó acadèmic. La seua obra costumista ha traspassat les nostres fronteres.

 

Francesc Mascarós

Valéncia Ciutat 1945. Pintor, aqualeriste, ilustrador i historietiste que ha participat en numeroses publicacions i és ilustrador de molts llibres i còmics.

 

Milagro Ferrer

Paterna. Pintora. Doctora en Belles Arts i professora de restauració i conservació, ha obtingut numerosos premis i reconeiximents internacionals.

 

Jaume Chornet

Pinedo, 1965. Pintor i escultor. Doctor en Belles Arts i Professor d’Escultura de l’Universitat Politècnica.

 

Nassio Bayarri

Valéncia 1932. Escultor i pintor. Acadèmic de la RACV. Premi Roig, ademés d’uns atres destacats guardons i numeroses exposicions internacionals.