Giner 2019

Tertúlia fallera sobre la pirotècnia valenciana

Dimecres, 20 Febrer, 2019 - 19:00 - 20:30
Lloc: 
Ámbito Cultural de El Corte Inglés

"La pirotècnia valenciana. Passat, present i... ¿futur?"

La pirotècnia és una de les més antigues tradicions valencianes, sempre lligada a les nostres festes i, en particular, a les Falles. A pesar d'això, com tantes facetes culturals i etnològiques lligades a la nostra festa, la pirotècnia valenciana s'enfronta a un present i un futur incerts, marcats per les noves reglamentacions, els canvis en les costums festives, la crisis econòmica i les escasses ajudes públiques.

Tres representants de tres pirotècnies valencianes (Europlá, Pirotecnia Martí i Pirotecnia Valenciana) debatran al respecte.

Contertulis:

Quico Martínez (Pirotècnia Europlá)
Reyes Martí (Pirotècnia Martí) 
José Manuel Crespo (Pirotècnia Valenciana)

Modera: Boro Peiró

Taula redona coorganisada pel Casal Bernat i Baldoví i l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana. Entrada lliure fins a completar aforament.

Ámbito Cultural de El Corte Inglés. C. Colon, 27, 6ª planta. Valéncia ciutat.

 

 

 
 

Tertúlia de febrer

Dilluns, 11 Febrer, 2019 - 19:30 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

Tertúlia de prosa corresponent al més de febrer.

Llegiran els seus treballs Manuel Casaña i Vicent Ramon Calatayud.

 

 

Comunicat de l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana sobre el llegat de Blasco Ibáñez

L’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, Aellva, decidí per unanimitat, en la junta celebrada el 14 de giner, unir-se a les atres entitats que aixina ho manifesten, en el desig i l’esperança de que s'aplegue al consens entre les parts implicades a fi que el llegat del nostre valencià universal Vicent Blasco Ibáñez se quede en la seua terra.

¡Quina vergonya per a nosatres i les futures generacions haver consentit que, per falta d’acort entre els qui deuen posar per davant de tot l’amor pel patrimoni i els fills ilustres -que no deuen ser propietat de ningú sino de tots els valencians-, els fondos més personals de l’escritor i polític ixqueren de Valéncia, a on ell vullgué descansar per a sempre, com podem llegir en la seua llosa mortuòria en el cementeri general!

Igualment, reclamem que s’atenga dignament la Casa-Museu de la Malvarrosa, inspiració per a tants estudiosos i amants de la lliteratura en general i de l’obra de Blasco en particular.

 

 

 

Tertúlia de giner

Dilluns, 14 Giner, 2019 - 19:30 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

En la tertúlia de giner llegiran els seus treballs Gonzalo Monfort i Òscar Rueda.

Ha faltat Manolo Zarzo

L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana desija manifestar el seu condol per la mort de Manuel Zarzo i Lozano, escritor i soci d'esta entitat, i vol acompanyar en el sentiment a familiars i amics en este moment tan dolorós.

Llicenciat en Humanitats i Filosofia, empresari i escritor, la seua vida laboral estigué dedicada al món empresarial, i eixercí càrrecs de responsabilitat en vàries empreses, com Hartman, S.A., Aceros Eléctricos del Turia, S.A. i Laminadora del Sur, S.A., entre atres.

Des de 1976 estigué íntimament lligat als moviments culturals valencianistes en defensa de les senyes d'identitat del poble valencià. En eixe mateix any participà en la fundació de l'editorial Promoció de Cultura Valenciana, posteriorment Del Sénia al Segura

En 1977 participà en la fundació de la Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de Valéncia. Cofundador del Grup d'Acció Valencianista (GAV) també en 1977, fon el seu primer Secretari General.

Manuel Zarzo, junt a Xavier Casp. Miquel Adlert i Paco Ruiz, varen crear la revista en llengua valenciana Murta (1978-1983), de la que Zarzo fon el seu primer administrador.

Va publicar artículs periodistics en prensa i revistes, com Valencia Fruits, Economia Valenciana, SomMurta i el diari Las Provincias.

Guanyà el premi Adlert de novela en els Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia de 2002, organisats per Lo Rat Penat.

El Grup d'Acció Valencianista li concedí el premi Llealtat en l'any 2013.

Entre les seues obres destaquen:

  • 1977 - El Pare, el fill i l'atre. Novela
  • 1980 - Més allà del juí final. Novela
  • 1995 - Valencians front al catalanisme. Ensaig
  • 2003 - El soterrar. Novela
  • 2003 - L'atra cara de la moneda. Novela. Premi "Adlert" de Lo Rat Penat, l'any 2002.
  • 2007 - El faristol. Novela

Descanse en pau, i en el recort de tots els valencians.