Setembre 2021

Jornades dels Escritors

Dijous, 4 Novembre, 2021 - 19:00 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

Tercera jornada

Jornades dels Escritors

Dimecres, 3 Novembre, 2021 - 19:00 - 21:00
Lloc: 
Ateneu Mercantil

Segona jornada

Jornades dels Escritors

Dimarts, 2 Novembre, 2021 - 19:00 - 21:00
Lloc: 
Ateneu Mercantil

Primera jornada

Tertúlia d'octubre

Dilluns, 18 Octubre, 2021 - 19:30 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

En la tertúlia d'octubre seran llegits i analisats els treballs de Manuel Navarro.

 

 

 

 

Ha faltat Àlex Alemany

L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana desija mostrar el seu pesar per la mort, hui, d'Àlex Alemany, figura principal de la pintura valenciana contemporànea.

Naixcut en Gandia en 1943, ingressà en l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles en 1961, a on rebé les ensenyances de Francisco Lozano, Enrique Ginesta, Genaro Lahuerta o Felipe Garín, entre atres. Posteriorment amplià estudis junt a artistes contemporàneus en París i Londres. Entre 1993 i 2004 presidí el Círcul de Belles Arts de Valéncia. La seua prolífica obra ha transitat entre l'abstracte impressioniste, el realisme, el surrealisme i el retrat.

En 2011 fon ponent en les XX Jornades dels Escritors en Llengua Valenciana, dedicades a la pintura valenciana. La seua ponència, en la que estudià la figura del pintor Cabrera Cantó, aparegué publicada en el llibre Apunts lliteraris sobre pintura valenciana, editat en colaboració en l'editorial L'Oronella.

Descanse en pau, i en el recort de tots els valencians.

Els ponents Àlex Alemany i Conrado Meseguer, junt a la presidenta de la AELLVA, Maria Jesús Coves, en les Jornades dels Escritors de 2011

El pintor Álex Alemany, en una imagen de archivo tomada en su estudio. /Irene Marsilla

Àlex Alemany. Foto: Las Provincias. Muere Álex Alemany a los 78 años | Muere el pintor valenciano Álex Alemany | Las Provincias

Tertúlia de setembre

Dilluns, 13 Setembre, 2021 - 19:30 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

Reprenim per fi les nostres tertúlies de prosa, en acabant d'un llarc paréntesis condicionat per la pandèmia, i en l'aforament encara reduït per condicionants sanitaris.

Este mes han llegit els seus relats Vicent Josep Escuder i Rafael Melià. Un autor jove que ya despunta en diversos premis de narrativa, junt a un autor consagrat de les nostres lletres, que conformaren en conjunt un interessant i entretengut inici de curs.

 

Imagen

Imagen

Imagen