La AELLVA dedica un recital poètic a Anfós Ramon en Massamagrell

 

 

L’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA) ha dedicat un recital de poesia al gran poeta valencià Anfós Ramon dins de la Semana de la Llengua Valenciana que es celebra en Massamagrell.

L’acte ha segut introduït pel president de la AELLVA, Ricart Folgado, que ha realisat una narració de la biografía del poeta més llorejat en llengua valenciana, del qual enguany se celebra el centenari del seu naiximent. Folgado ha recordat els inicis de Ramon en la poesia, durant el seu servici militar, i cóm la seua obra ha segut reconeguda dins i fòra de Valéncia. També ha comentat vivències que varen compartir en el món de la poesia i l’afició d’abdós per les partides de truc. Ha acabat la seua intervenció llegint tres poesies representatives d’Anfós Ramon.

A continuació Maria Jesús Coves, Presidenta d’Honor de la AELLVA i la segon dòna en conseguir la Flor Natural dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia, ha llegit tres poesies d’Anfós que el poeta va llegir en els Certàmens de Primavera que organisa la AELLVA i en els que participà l’autor homenajat mentres va viure.

També ha participat Aureli López, igualment President d’Honor de la AELLVA i Premi Nacional de Lliteratura en Llengua Valenciana, que ha recitat una poesia en la que Anfós Ramon va guanyar la Flor Natural de Paterna ara fa cinquanta anys.

Per últim, Josep Cubells i Isabel Doceda han realisat una actuació musical del seu grup “2 fan 3” en la que han interpretat dos cançons en lletra de les poesies de Ramon: “Herència” i la mítica “La casa vella” a la qual han donat el seu to particular que ha fet que el públic esclatara en un fort aplaudiment.

Ha estat present en l’acte el regidor de Cultura de Massamagrell, José Manuel Palanca, qui ha recordat que est acte s’inclou dins de les celebracions de l’Any d’Anfós Ramon 1924-2024 i que es realisaran més iniciatives dedicades al poeta durant l’any.