Velada a la Mare de Deu dels Dolors

Divendres, 7 Abril, 2017 - 19:30 - 20:30
Lloc: 
Iglésia de Sant Nicolau, c. Cavallers, Valéncia c.

Els poetes valencians celebraran la velada en honor de la seua patrona, la Mare de Deu dels Dolors, el pròxim dia 7 d'abril.

El tradicional acte poètic i musical, que organisa Lo Rat Penat i en el que colabora l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana, tindrà lloc a partir de les 19.30 h en l’iglésia de Sant Nicolau de Valéncia ciutat.

L’acte estarà presidit per la CXXXIII Regina dels Jocs Florals, Noelia Durbán Martín, que estarà acompanyada per la seua Cort d’Amor. L’apertura, salutació i glossa de l’acte serà realisada per D. Antonio Corbí Copoví, vicerrector de la parròquia de Sant Nicolau de Valéncia, i tancarà l’acte l’Hble. Sr. N'Enric Esteve i Mollà, President de Lo Rat Penat.

En la part poètica, el Pròlec estarà a càrrec del poeta Joan Antoni Alapont i Pérez, guanyador de la Flor Natural en els últims Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia. El I Dolor, La profecia de Simeó, serà versada pel poeta Sito Sanchis; el II Dolor, La Fugida a Egipte, per Manuel Garcia i Miró; el III Dolor, La Pèrdua de Jesús en el Temple, serà realisada per Elena Casa i Llàcer, el IV Dolor, l’Encontre en el carrer de l’Amargura per Ampar Cabrera i Sanfèlix, el V Dolor, La Mort de Jesús en la Creu per Rafael Melià i Castelló, el VI Dolor El Devallament de la Creu per Josep Albert Aymemir i Casasús i, finalment, el VII Dolor, La Sepultura de Jesús serà versada per Donís Martin i Albizua, posant fi a les intervencions poètiques.

El Cor Popular de Lo Rat Penat, que posarà música a la velada, estarà dirigit per Jesús A. Madrid i Garcia.