XXV Dia de la Llengua i la Cultura Valencianes

Com és tradicional cada any, l'Aellva s'adherix als actes del Dia de la Llengua Valenciana, en el qual se commemora la mort d'Ausias March. Degut a que enguany el dia 3 de març cau en dumenge, tots els actes públics se traslladaran al dilluns 4 de març.

En esta ocasió, el dia es dedicarà al XXX aniversari de l'aprovació pel Vaticà dels texts llitúrgics en llengua valenciana, fita històrica per al nostre idioma.

PROGRAMA

DILLUNS, DIA 4 DE MARÇ

Durant tot el dia es realisarà una ofrena floral en la tomba d’Ausias March (porta romànica de la Sèu de Valéncia).

18:00 h: Missa en l’Altar Major de la Sèu de Valéncia, en memòria d’Ausias March.

19:00 h: En el Saló del Consulat del Mar de La Llonja de Valéncia (entrada pel Carrer de la Llonja, núm. 2).

- Entrega de RECONEIXIMENTS al bon us de la llengua valenciana.

- Informe de treballs i proyectes de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes per part de l’Ilm. Sr. En Voro López Verdejo, Director de la Secció i Acadèmic de Número.

- Recordatori per part del Sr. N’Òscar Rueda, Agregat Colaborador de la Secció de Llengua del discurs “La cooficialitat de la llengua valenciana” del P. Lluís Fullana (1919).

- Documentació per part de l’Ilm. Sr. En Lleopolt Peñarroja, Acadèmic de Número, de l’aprovació per part del Vaticà dels texts llitúrgics en llengua valenciana.

- Entrega del V Premi Nacional de Lliteratura en Llengua Valenciana.

- Tancament de l’acte en paraules de l’Excelentíssim Sr. En Vicent Ll. Simó Santonja, Decà de la RACV.

 

L'Aellva convoca a socis, simpatisants i valencians en general a participar, un any més, en els actes del Dia de la Llengua Valenciana, com a afirmació de la nostra personalitat llingüística, la nostra història i el nostre pervindre com a poble.