Octubre 2012

XXI Jornades dels Escritors - 2012

HABITAR VALÉNCIA   

Monasteri de Sant Miquel i els Reis (Biblioteca Valenciana)

Valéncia ciutat, del 5 al 8 de novembre de 2012  

 

En les Jornades dels Escritors nos importa dur a l’àmbit de la llengua qüestions que puguen interessar als valencians, de modo que fent lliteratura i creant llibres aportem més coneiximent, des de l’estudi i el debat dels que saben dels temes.

Aixina, en les passades jornades raonàrem de la pintura, com en anteriors ho poguérem fer de la música, l’agricultura, el teatre, la medicina, ademés de la poesia, la prosa, la normativa ortogràfica, etc.

Enguany, en l’edició XXI, tractarem del modo cóm, els pobladors de tots els temps del vell Regne de Valéncia, nos hem procurat alberc per a lliurar-nos de la seua lluna, que sent-nos també valenciana, mai nos agradà patir-la al ras.

Si conseguírem despertar en estes jornades una mínima corrent afectiva cap al coneiximent de l’hàbitat i el patrimoni arquitectònic valencià, per a exigir-nos major profundisació, des de lo que fórem, per a millorar lo que podem ser, nos donaríem per satisfets. Les ponències són de la màxima altura, tal com correspon als seus autors: especialistes que nos regalen moltes hores d'ocupació i tota una trayectòria professional. 

Com és habitual, el contingut complet de les ponències s'ha arreplegat en un interessantíssim llibre, que també conté numeroses ilustracions. Este llibre s'obsequiarà a tots els assistents que s'inscriguen a les Jornades i acrediten l'assistència a les mateixes. També s'obsequiarà als assistents al Sopar dels Escritors, que tindrà lloc el divendres 16 de novembre.

 

Dies:

Les Jornades tindran lloc del 5 al 8 de novembre de 2012. Les sessions se realisaran totes les vesprades, de dilluns a dijous, en l'horari que s'indica més avall.

 

Lloc:

Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu. Monasteri de Sant Miquel i els Reis (Avinguda de la Constitució, 284, Valéncia ciutat) (hi ha aparcament gratuït)

 

Transport públic:

EMT Valéncia: llínees 16 i 36 (parada front a la Biblioteca)

MetroValéncia: llínea T6 (parada Sant Miquel dels Reis, a 190 m)  


Programa de les Jornades:

 

[Dilluns 5 de novembre de 2012, a les 19.30 hores]

Conferència inaugural

  • 'Crida als habitadors' . Vicent Ramon Calatayud
  • 'De la fosca cova a la luxosa mansió'José Aparicio Pérez

 

[Dimarts 6 de novembre de 2012, a les 19.30 hores]

  • 'L'alqueria fortificada de la Valéncia musulmana' . Pablo Rodríguez Navarro
  • 'La barraca en el Regne de Valéncia' . José Antonio Carrión Gascó

 

[Dimecres 7 de novembre de 2012, a les 19.30 hores]

  • 'La Valéncia del Pla de Tosca' . Javier Domínguez Rodrigo
  • 'Arquitectura del Modernisme a la Modernitat' . Rafael Tamarit Pitarch 

 

[Dijous 8 de novembre de 2012, a les 19.30 hores]

  • 'La llengua valenciana i el vocabulari de la construcció' . Òscar Rueda
  • 'Els monuments escultòrics que habite Valéncia. Història en l'art' . Violeta Montoliu

             

Totes les activitats són d'entrada lliure (en aforament llimitat)

 
Per als interessats en obtindre crèdits o rebre gratuïtament el llibre de les jornades, se recomana assistir el primer dia per a fer l'inscripció.  

 

Descarrega't el cartell de les Jornades.

 

Colaboradors de les XXI Jornades dels Escritors:

 

 

Sobre els autors:

 

José Aparicio. Llicenciat en Filosofia i Lletres i Doctor en Història per l’Universitat de Valéncia. Director del Servici d’Investigació Prehistòrica de la Diputació de Valéncia. Acadèmic de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, secretari de l’Universitat d’Estiu en Gandia i de la CECEL.
 
Pablo Rodríguez. Arquitecte Tècnic, Ingenier d’Edificació, Llicenciat en Història de l’Art i Doctor per l’Universitat Politècnica de Valéncia, de la que és professor titular. Membre de l’Institut Interuniversitari de Restauració del Patrimoni Arquitectònic.
 
José Antonio Carrión. Aparellador  i Arquitecte, fon professor en l’Universitat Politècnica de Valéncia i Arquitecte Municipal de la ciutat. Actiu estudiós, constructor, restaurador i defensor de la barraca valenciana, és hui una autoritat imprescindible en la matèria.
 
Javier Domínguez. Arquitecte i Doctor per l’Universitat Politècnica de Valéncia, professor universitari i Catedràtic de Proyectes en la ESET de l’Universitat Cardenal Herrera – CEU. Especialiste en paisagisme, planificació urbana i rehabilitació d’edificis històrics.
 
Rafael Tamarit. Arquitecte i Doctor per l’Universitat de Madrit, ha eixecutat numeroses obres en Europa, Estats Units i Japó, destacant els seus proyectes per a Ceràmiques Lladró. Fon professor en les Universitats de Madrit, Politècnica de Valéncia i Cardenal Herrera – CEU.
 
Òscar Rueda. Ingenier Tècnic d’Obres Públiques i Ingenier Geòlec per l’Universitat Politècnica de Valéncia, especialiste en ingenieria del trànsit i seguritat en el treball. Membre de la AELLVA i estudiós de la llengua, l’història i la cultura valencianes.
 

Violeta Montoliu. Doctora en Filosofia i Lletres i Acadèmica de número de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. Fon Catedràtica d'Història de l'Art en l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la UPV. Especialista en obra escultòrica. 

 

 

Cresolet de primavera d'hivern

En la nostra Biblioteca ya està disponible el número 62 del Cresolet.

 

Tertúlia-taller de decembre

Dilluns, 10 Decembre, 2012 - 19:45 - 21:00
Lloc: 
Sèu de la AELLVA

Com cada segon dilluns de mes, vos recordem que el dilluns dia 10 de decembre tindrem l'última Tertúlia de l'any. Tanquem 2012 en Voro López, Director de la Secció de Llengua de la RACV, que nos parlarà sobre la normativa valenciana en els mijos de comunicació. Junt ad ell, com a periodiste en eixercici, Aureli López. Estem segurs que el debat serà aclaridor i positiu.

Ya sabeu. En l’Associació per a començar a les 20 hores, puntuals. Com ve sent costum en l'última tertúlia de l'any, al terme nos prendrem una cerveseta i nos felicitarem els Nadals.

¡Vos esperem!

Tertúlia-taller de prosa

Dilluns, 15 Octubre, 2012 - 19:45 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

El pròxim dilluns dia 15, en la nostra sèu del carrer de Dalt, 64 de Valéncia C. tindrem la Llectura Taller de Prosa que correspon a octubre. Nos llegiran els seus treballs Ramiro Gómez i Quelo Romero.

Com sempre, l'entrada és lliure, i els amics, benvinguts. Vos esperem.

Josep Cubells, Escritor de l'Any 2012

L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana té l'honor de comunicar que la seua Junta de Govern, per acort unànim, ha nomenat Escritor de l'Any 2012 a Josep Cubells Puertes.

Com és tradicional, l'escritor rebrà el guardó durant la gala del Sopar dels Escritors, de mà de l'Escritora de l'Any 2011, Elena Casa i Llàcer.

L'escritor llegirà també un relat breu preparat per a l'ocasió. 

La Junta de Govern ha valorat tota la trayectòria d'un escritor i músic encara jove, com a reconeiximent i impuls de la seua obra. 

La seua imaginativa prosa destaca en el treball de la llengua, aportant-li recursos novells i un abundant cabal de lèxic: des de la seua primera novela Naixcut dos voltes (1997), passant per Yíldiz i els onironautes, el llibre de relats Crisàlides i la que fins ara és la seua última novela, Caronte (2011), guanyadora del X Premi Feases de Novela de l'Associació Cultural El Piló. Té també distintes aportacions en els llibres colectius de la AELLVA Clams... com a llector dels Tallers de Prosa.

Així mateix, ha musicat a distints poetes valencians, sent ànima de Intempèrie Grup (abans Cançó senzilla, gratament recordat). És també promotor i dinamisador de campanyes culturals, entre les que destaca el cicle de cantautors en el Metro de la ciutat de Valéncia.

Tal com és costum, en breu inclourem en la web una resenya ampliada dels seus treballs lliteraris, incloent fragments d'algunes de les seues obres principals. La nostra més sincera enhorabona.