Josep Cubells, Escritor de l'Any 2012

L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana té l'honor de comunicar que la seua Junta de Govern, per acort unànim, ha nomenat Escritor de l'Any 2012 a Josep Cubells Puertes.

Com és tradicional, l'escritor rebrà el guardó durant la gala del Sopar dels Escritors, de mà de l'Escritora de l'Any 2011, Elena Casa i Llàcer.

L'escritor llegirà també un relat breu preparat per a l'ocasió. 

La Junta de Govern ha valorat tota la trayectòria d'un escritor i músic encara jove, com a reconeiximent i impuls de la seua obra. 

La seua imaginativa prosa destaca en el treball de la llengua, aportant-li recursos novells i un abundant cabal de lèxic: des de la seua primera novela Naixcut dos voltes (1997), passant per Yíldiz i els onironautes, el llibre de relats Crisàlides i la que fins ara és la seua última novela, Caronte (2011), guanyadora del X Premi Feases de Novela de l'Associació Cultural El Piló. Té també distintes aportacions en els llibres colectius de la AELLVA Clams... com a llector dels Tallers de Prosa.

Així mateix, ha musicat a distints poetes valencians, sent ànima de Intempèrie Grup (abans Cançó senzilla, gratament recordat). És també promotor i dinamisador de campanyes culturals, entre les que destaca el cicle de cantautors en el Metro de la ciutat de Valéncia.

Tal com és costum, en breu inclourem en la web una resenya ampliada dels seus treballs lliteraris, incloent fragments d'algunes de les seues obres principals. La nostra més sincera enhorabona.