Juny 2010

Celebrada la tertúlia-taller de prosa de juny

Com estava anunciat, el diluns dia 14 se celebrà en la nostra sèu la tertúlia-taller de prosa programada per ad este més de juny. En esta ocasió, els escritors protagonistes del taller eren Ferrando Martínez i Ampar Àlvarez, qui llegia en ell per primera volta. 

 

Ferrando Martínez, Maria Jesús Coves i Ampar Àlvarez, en l'inici de l'acte.  

 

En primer lloc, Ampar Àlvarez demostrà en Una atra nit a la lluna de Valéncia un gran domini de la prosa poètica en la seua primera incursió en el relat curt. Una dòna maltractada i en un trauma soterrat, i un home que coneix el seu terrible secret, són els protagonistes d'un relat introspectiu, fosc i bell al mateix temps, que nos sorprén en un final inesperat.

Ferrando Martínez, per la seua banda, nos oferí en Esvarons una metàfora llúcida que parla de sinceritats i infidelitats en la seua parella d’un home, a voltes usat, a voltes triumfant entre les dònes. El relat barreja —sense oblidar els aguaitons dropos i sensuals— els convenciments dels sentiments purs en l’entarquimada consciència creixcuda a pur de mentires fins al desenllaç: una insospitada i inevitable redenció de tast moral, pero al mateix temps plena de tendrea.  

El divendres 18 de juny, sopar d'entrega dels Premis de l'Ateneu de Paterna

Este divendres, dia 18 de juny, tindrà lloc el tradicional sopar d’entrega dels Premis Lliteraris que organisa el Ateneu Cultural de Paterna.

Dels nou premis totals —quatre de poesia i cinc de prosa—, quatre d’ells han recaigut enguany en companyons de la AELLVAElena Casa, Ampar Cabrera, Josep Navarro i Manel Navarro.

L’acte es realisarà en el Restaurant Montecañada de La Canyada (Paterna), des de les 21:45 h del divendres. Per a poder assistir és menester confirmar l’assistència als teléfons 96 138 16 07 o 667 47 29 96 fins al dia dimecres 16 de juny inclòs. El preu del sopar és de 30 €.   

Loteria de l'Aellva

La AELLVA té enguany loteria per al Sorteig Extraordinari d’Estiu, que es celebrarà el pròxim 3 de juliol, en participacions de 3,00 €. 

Convidem a tot lo món a que es faça en ella i ajude a escampar la fortuna, perque a tots desigem la sòrt grossa, i encara més farà costat a l’Asssociació per a que puga acometre més proyectes en el futur.

 

Canvi de data del Dinar del Mig Any

Se comunica als associats que el tradicional Dinar del Mig Any d’enguany se celebrarà finalment el dumenge dia 11 de juliol, i no el dumenge 4 de juliol com inicialment s’havia anunciat. 

No es modifica la necessitat d’inscripció prèvia ni el lloc de celebració, que serà com ya és costum en “El Chispa” de Canet d’En Berenguer.  

Entrega dels Premis Fadrí de l'Associació Cardona i Vives

L'Associació Cultural Cardona i Vives de Castelló celebrarà el pròxim dia 11 de juny, divendres, la gala-sopar dels XIII Premis "Fadrí-Cardona Vives".

Entre els guardonats se troba el nostre companyó Antoni Ruiz Negre, que rebrà el Premi "Josep Maria Guinot a les Lletres Valencianes".

El sopar serà a les 21:30 h en el Restaurant Lledó Celebrity de Castelló (carrer Joan Pau II); és menester l’inscripció prèvia. Per a més informació, http://www.cardonavives.com.