Juliol 2010

Ha faltat la dòna d'Antoni Atienza

L’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, per mig de la seua Junta de Govern, vol manifestar públicament el seu pesar per la mort de l'esposa d'Antoni Atienza. 

En estos difícils moments per al nostre companyó Antoni, els membres de l'AELLVA volem fer-li aplegar un afectuós abraç, aixina com el nostre més sentit condol, el qual fem extensiu a tots els seus familiars i amics.
 
Descanse en pau.

Tertúlia-taller de juliol

El passat dilluns dia 12 se celebrà en la nostra sèu la tertúlia-taller de prosa programada per al més de juliol. Els escritors protagonistes del taller foren esta volta Antoni Atienza i Rafel Pastor.   

En primer lloc, Rafel Pastor, que llegia en les tertúlies per primera volta, nos oferí en L’herència un relat inspirat en la Història d'Aleixandre de Quint Curci Ruf (de la qual existix una coneguda traducció clàssica a la llengua valenciana, del xativí Lluís de Fenollet).

L'esgarrador relat s’articula entorn a les campanyes militars d'Aleixandre el Gran en Mesopotàmia, les quals desencadenen la fugida de l’últim rei de la dinastia aquemènida, Darí, després de la derrota dels eixèrcits perses en Gaugamela.

La riquea lèxica i expressiva del relat fa que coneguts personages històrics cobren nova vida mentres tracten de sobreviure en un ambient dramàtic i descarnat, irremediablement marcat per les seues atormentades i contradictòries relacions i la durea de les accions bèliques. 

 

 

Rafa Pastor, Maria Jesús Coves i Aureli López, en un moment de la tertúlia. 

 

A continuació, el nostre companyó Aureli López llegí el relat escrit per a l’ocasió per Antoni Atienza, el qual no pogué assistir a la tertúlia per motius familiars.

En Vaig vore cóm em girava la cara, Atienza reflexiona tendrament sobre les pors jovenils, les indecisions i les oportunitats perdudes, navegant a través dels pensaments que assalten sense treua al protagoniste de l’història.

Uns pensaments desencadenats per una cosa tan aparentment inofensiva com el recort de l’última image -quí sap si real o idealisada- d’aquella chica que mai més tornaria a vore... Eixos recorts serens, a l’hora que nostàlgics -tan familiars per a qualsevol ser humà- de tot lo que va poder ser i no fon. 

Convocatòria dels Jocs Florals de 2010

La societat Lo Rat Penat ha publicat les bases dels díhuit premis inclosos en els CXXVII Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia, corresponents a l’edició d’enguany. El cartell anunciador dels premis és obra del cartelliste valencià Martin Forés. Més informació en www.loratpenat.org

  

Pròxims actes de l'Aellva

Volem recordar-vos els dos actes que tenim pròxims.

En primer lloc, demà dumenge celebrarem en el Chispa de la plaja de Canet d’En Berenguer el tradicional Dinar del Mig Any. Per a l’assistència, com ya s’anuncià, és menester haver-se inscrit prèviament.

Al sendemà, dilluns 12 de Juliol, tindrà lloc en l'Associació la Llectura Taller de Prosa que correspon i que este més estarà a càrrec de Antoni Atienza i Rafa Pastor. El primer, sobradament conegut i respectat en lo que val i el segon, nou membre de la Junta i la primera vegada que llig. Segur que en els dos tindrem un bon taller.