Setembre 2011

Celebrada la tertúlia de setembre

El passat dilluns 12 de setembre tingué lloc en la nostra sèu la primera Llectura Taller de Prosa que correspon al present curs.

En primer lloc, substituint a Antoni Atienza (a qui a últimes hores li fon impossible assistir), obrí el fòc el nostre President d’Honor Aureli López, llegint el relat titulat La cadireta de rodes.

Les impressions d'un estiuejant que observa els fets que succeïxen en la plaja d'un poble valencià -la quotidianitat estival explicada magistralment, en tocs humorístics i inclús etnogràfics-, nos deixaren llegir a poc a poc entre llínees l'existència d'una fosca història amagada, en un final inesperat.

A continuació Vicent Ramon Calatayud llegí el relat escrit per Paco Tarazona Santabalbina, que finalment tampoc pogué assistir personalment a la tertúlia.

Fragments és el títul d'un text fosc d'entrada, difícilment classificable, només aparentment inconex -com el seu propi títul pareix sugerir- en el que Tarazona posa de manifest la seua enorme capacitat discursiva en l'objectiu d'oferir un joguet als llectors; el qual, com els jeroglífics de la secció de passatemps d'un diari, pot disfrutar-se durant hores per a intentar dessifrar-lo, o resoldre's immediatament, consultant la solució que el propi autor nos oferix al final.

En conjunt dos relats molt celebrats pels assistents, que nos continuen motivant a assistir ad estes tertúlies: tant als "incondicionals" com a les noves incorporacions que van acostant-se per la nostra sèu el segon dilluns de cada més.

 

Aureli López i Vicent Ramon Calatayud, en un moment de la tertúlia

Ix el segon número de 'Solcant les lletres'

L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA) se complau en comunicar la publicació del número 2 de la seua revista electrònica, Solcant les lletres, la qual se pot llegir i descarregar en la secció de la nostra pàgina web dedicada ad ella.

Esta publicació s'edita per a servir d'incentiu als nostres autors i com a vehícul transmissor de la producció lliterària en idioma valencià. D'esta manera s'oferix una interessant alternativa als sistemes tradicionals de publicació, adaptada a les noves tendències de difusió cultural i que a l'hora pot aplegar de forma ràpida i gratuïta a gran cantitat de llectors.
 
Solcant les lletres se distribuïx lliurement en internet; per este motiu l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana agraïx de bestreta la seua redistribució per la mateixa via, en la finalitat d'escampar-la i donar-li publicitat.