Abril 2014

Els llibres de l'Aellva, en la Fira del Llibre en Vivers

Del 24 d'abril al 4 de maig, en la Fira del Llibre de Valéncia que es celebra en Vivers (Jardins del Real), estaran a la venda els nostres llibres a un 10% de desconte.

Busqueu-los en la caseta 48, de la Llibreria Somnis en Paper, per a on també passaran alguns dels nostres escritors a firmar eixemplars.

Més informació en la pàgina web de la fira:

http://www.firallibre.com

 

Apunta't al I Taller d'Escritura Creativa

La AELLVA presenta el I Taller d'Escritura Creativa, dirigit a socis, colaboradors i aficionats a la creació lliterària en llengua valenciana. 

Les classes seran impartides per Gabriel Castelló Alonso, autor de Valentia Devotio, noveles històriques ambientades en la Valéncia romana.

 

1. Objectiu del taller:

“La vida és com una llegenda: no importa que siga llarga, sino que estiga ben narrada”. LLUCI ANEO SÈNECA

 

En paraules del professor del curs: “Res de classes magistrals de gramàtica i semàntica. Este no és un taller de llengua, és de narrativa creativa. Vullc aportar-vos la meua experiència com a noveliste creant relats que traslladen a les lletres sentiments i successos. El llector s’enamora de la força en que escrius, no de cóm t’expresses de correctament. Descobrirem les vostres dots com a escritors/es i les desenrollarem de forma subjectiva, sense paràmetros estilístics que vos impedixquen ser vosatres mateixos”.

 

2. Temari:

El taller està basat en 5 mòduls:

  1. L'HISTÒRIA principal i la seua TEMÀTICA.

  2. El NARRADOR que nos la conta. Classes de narrador.

  3. L’ARGUMENT i TRAMA que traça el tempo.

  4. Els PERSONAGES que la protagonisen.

  5. L’ESCENA que l’envolta.

 

3. Duració i horari:

El curs tindrà una duració total de 18 hores

Les classes, semanals, tindran lloc tots els dijous de 19 a 21 h en la sèu de l'associació (carrer de Dalt, 64 de Valéncia c.). L'inici de les classes serà el dijous 15 de maig.

 

4. Matrícula:

Preu de la matrícula: 50 euros. 

Preu reduït: 25 euros per a jóvens menors de 30 anys i persones que puguen acreditar la seua condició de parat.

El número de matriculats està llimitat a 20 alumnes.

Els interessats han d'enviar un correu de solicitut de matrícula a través del formulari de contacte, indicant nom i llinages, DNI, direcció i, si és el cas, la seua condició de menor de 30 anys o parat.

Una volta se'ls confirme l'admissió de la matrícula, hauran de formalisar el pagament en metàlic o per transferència bancària.

L'admissió serà per rigorós orde de solicitut. La matrícula està oberta a qualsevol interessat, si be aquells que siguen socis de la AELLVA tindran preferència en l'admissió.

El determini de solicituts se tancarà el divendres 25 d'abril.

 

 

Als 30 anys de "Murta"

Autor/s de l'artícul: 

Pel seu interés, pengem en la nostra Biblioteca per a la seua lliure consulta l'estudi "Als trenta anys de Murta": discurs llegit en 2008 en motiu de la recepció en la RACV com a Acadèmic de Número de Vicent Ramon Calatayud, President d'Honor de la AELLVA.

Se tracta d'un estudi sobre l'història, motivacions i temàtica de la mítica revista Murta, que ocupà un espai imprescindible en el moviment valencianiste durant l'etapa de transició a la democràcia. Un testimoni de primera magnitut per a conéixer -de la mà de qui vixqué aquells fets en primera persona- quí, cóm i per qué se gestà aquella mampresa, i quina fon l'influència de la revista en el devindre dels fets d'aquells anys.

El document pot descarregar-se en el següent enllaç (document en .pdf):

"Als trenta anys de Murta" - Vicent Ramon Calatayud

 

 

Tertúlia-taller de prosa

Dilluns, 14 Abril, 2014 - 19:30 - 20:30
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

Recordar-vos que el pròxim dilluns 14 d’abril tindrem el Taller de Prosa del mes. Llegiran Aureli López i Manuel Casaña, lo qual vol dir que tindrem lliteratura de calitat i segur no nos faltarà el puntet de bon humor que sempre saben donar a les seues intervencions.

Una nova ocasió per a deprendre, fer crítica sana i gojar de bons relats.

Vos esperem, per a escomençar a les 19.30, en l’Associació, carrer de Dalt, 64 baix.