Setembre 2014

Conferència d'Aureli López

Seguint en el cicle de charrades mensuals de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la RACV, el nostre president d'honor Aureli López impartirà la conferència:

APORTACIONS DE LA PILOTA VALENCIANA AL LÈXIC VALENCIÀ

que tindrà lloc el pròxim dilluns 6 d'octubre a les 19 h, en el Saló d'Actes de la RACV (carrer Avellanes, nº 26 – Valéncia C.).

Entrada lliure fins a completar l'aforament.

 

 

Conferència d'Òscar Rueda

Dins del cicle de conferències mensuals de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la RACV, que s'enceta este més, el nostre soci Òscar Rueda impartirà el pròxim dimecres 24 de setembre, a les 19:00 h, la charrada:

“EL MODEL LLINGÜÍSTIC DE LA RACV PER AL VALENCIÀ. PROBLEMÀTICA ACTUAL I ESCENARIS FUTURS”

La conferència tindrà lloc en el Saló d'Actes de la RACV, Carrer Avellanes, nº 26 – Valéncia C. (Junt al Palau Arquebisbal)

Entrada lliure fins a completar l'aforament.

Tertúlia de prosa

Dilluns, 8 Setembre, 2014 - 19:30 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

En aplegar setembre tot pareix tornar al ritme que establixen les estacions de l'any: el treball, l'escola i també les Tertúlies Taller de Prosa de la AELLVA. Com cada segon dilluns de més, el dia 8 hem fruït de la primera del curs que nos aporta els dos llectors de juliol, puix que aquella estigué necessàriament dedicada al recort i homenage al nostre poeta i amic Anfós Ramon.

Els dos protagonistes, Joan Carles Micó i Zaït Moreno, nos obsequiaren en dos excelents mostres de creativitat lliterària. El primer, des de la seua perspectiva de professor universitari, nos feu participar de ses inquietuts filosòfiques i no per això alluntades de la diària realitat, mostrant-nos les conexions entre Ciència, Teoria de Sistemes i Societat, esguitant el seu mensage en notes d'àcit i actual humor per tal d'allaugerar la complexitat del tema.

El canvi en Zaït Moreno fon total. Actor experimentat en captar l'atenció del públic, començà per minvar la llum de la sala (ell llegia de la tauleta electrònica) forçant a l'audiència a estar pendent de les seues paraules, en una llectura que baix el títul de Les constelacions de les teues galtes, desgranà una preciosa prosa poètica, sensual i amorosa que, bevent de les fonts dels poetes àraps, captivà a l'auditori. Encara més, en tres paperets que havia repartit al regalar-nos la llectura impresa i en els que demanava un personage, un objecte i una idea, embastà una nova història jugant en les respostes, al considerar que si el Taller era de creació, també devia crear en eixe moment.

Un començ de curs d'alt nivell que celebrem, desijant que els que seguiran van a anar millorant-lo cada més.

 

D'esquerra a dreta: Zaït Moreno, Mª Jesús Coves i Joan Carles Micó

 

Zaït Moreno llegint el seu relat