Octubre 2014

Òscar Rueda, Escritor de l'Any 2014

La Junta de Govern de l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana té el plaer d'anunciar que ha decidit nomenar Escritor de l'Any 2014 a Òscar Rueda i Pitarque.

Òscar Rueda és Ingenier Geòlec i Ingenier Tècnic d'Obres Públiques per l'Universitat Politècnica de Valéncia, i Professor de Llengua Valenciana per Lo Rat Penat.

Autor dels llibres Senyera valenciana. Símbol de llibertat (Ed. L'Oronella, 2013) i ¿Té futur la normativa de l’idioma valencià? (Ed. Mosseguello, 2014).

És vicesecretari de l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, agregat colaborador de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la RACV, Director dels Cursos de Llengua i Cultura Valencianes de Lo Rat Penat, president de l’associació cultural Casal Bernat i Baldoví i de Foment de les Lletres Valencianes.

Està en possessió de la Palma Dorada al valencianisme jovenil 2012, otorgada pel Grup Cultural Ilicità “Tonico Sansano” d’Elig; de la Creu de Sant Jordi, otorgada pel Capítul de Cavallers del Centenar de la Ploma en 2013; i del premi Fadrí - Josep Mª Guinot de les Lletres Valencianes, otorgat per l’Associació Cultural Cardona Vives de Castelló en 2014.

Tal i ve sent tradicional, l'Escritor de l'Any serà nomenat oficialment en la gala del Sopar dels Escritors, el dia 14 de novembre, durant la qual rebrà l'estatueta que l'acredita com a tal, i llegirà un relat a tots els assistents. El premi dona dret a la publicació d'un llibre per la AELLVA i les seues editorials colaboradores.

La nostra més sincera enhorabona al premiat.

Aureli López, nomenat Ciutadà Eixemplar de la Vila de Paterna

Aureli López, eminent soci i President d'Honor de la nostra associació, ha segut nomenat "Ciutadà Eixemplar de la Vila de Paterna" per l'Ajuntament de dita ciutat.

L'acte oficial de nomenament tindrà lloc el pròxim divendres 24 d'octubre a les 12 h.

La Junta de Govern de la AELLVA desija transmetre-li la seua felicitació, aixina com la seua satisfacció per tal distinció, més que mereixcuda, per una vida dedicada a l'enaltiment, promoció i difusió de la cultura i les tradicions de la seua estimada vila de naiximent i de Valéncia sancera.
 
 

Sopar dels Escritors

Divendres, 14 Novembre, 2014 - 22:00 - 23:45
Lloc: 
Ateneu Mercantil

Sopar dels Escritors, presentació de novetats lliteràries i nomenament de l'Escritor de l'Any.

Jornades dels Escritors. "Valéncia, clau del comerç"

Dimecres, 5 Novembre, 2014 - 19:00 - 21:00
Lloc: 
Sant Miquel i els Reis

Tercera jornada.

Jornades dels Escritors. "Valéncia, clau del comerç"

Dimarts, 4 Novembre, 2014 - 19:00 - 21:00
Lloc: 
Sant Miquel i els Reis

Segona jornada.

Jornades dels Escritors. "Valéncia, clau del comerç"

Dilluns, 3 Novembre, 2014 - 19:00 - 21:00
Lloc: 
Sant Miquel i els Reis

Primera jornada.

Tertúlia de prosa d'octubre

Dilluns, 13 Octubre, 2014 - 19:30 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

El dilluns dia 13 d'octubre, acabat el llarc fi de semana del Dia Nacional Valencià, tinguérem el Taller de Prosa mensual. En ell nos llegiren Nelo Navarro i Miquel Àngel Gascon. dos llectors ben distints en edat i maneres que abordaren l'actualitat en els seus treballs.

          

En el cas de Miquel Àngel Gascon, qui fea molt de temps que no nos llegia, nos portà un relat curt, Metòdic, i una història que, per repetida, manté la vigència com si s'haguera escrit ahir mateixa, i que portava per títul Diari d'una pedra. Les dos colaboracions, ben embastades, lluïren un punt d'ironia que agraïm perque, en els temps actuals, l'humor que no molesta i que sap traure el somriure als llavis nos reconcilia en tanta agror com destilen les notícies de la prensa o la televisió.

 

           

En lo que respecta a Nelo Navarro, que últimament pareix centrar-se en tancar etapes com a escritor, nos rellegí No puc, primera colaboració en la AELLVA de fa quinze anys, a la que havia afegit un corolari. La narració, sobre el maldecap d'un escritor que comença, també marcà punts d'humor que feren somriure als assistents, mes que no li acceptàrem lo que ell pretén com a final i sobre lo que estem segurs recapacitarà.

En resum: bona lliteratura, afanys de millora, i el pròxim novembre teatre dramatisat en el Saló Capri de Paterna.

 

       

D'esquerra a dreta: Miquel Àngel Gascon, Maria Jesús Coves i Nelo Navarro