Novembre 2015

Comunicat de la AELLVA davant de la no publicació dels poemes d'Ampar Cabrera en el Llibre Oficial Faller

La Junta de Govern de la AELLVA, per mig del present manifest, vol fer-li costat a la poetesa Ampar Cabrera, escritora en llengua valenciana i associada nostra, front al rebuig dels responsables municipals del llibre oficial de les falles per al 2016. Perque li neguen, com a guanyadora del premi màxim del Concurs de Llibrets de Falla, el Bernat i Baldoví, la costum de dedicar dos sonets lloant a les Falleres Majors de Valéncia, atropellant la llibertat d'expressió baix el pretext de que els seus versos no seran en la “norma oficial”.

L'idea mare de les festes i la seua lliteratura se substancien en l'arraïl de la valencianitat identitària, per damunt de l'interpretació interessada de les lleis; no comprenem este maltracte. L'autora també estarà en el dret d'exigir que demostren que no és valencià genuí el dels versos que li rebugen. No oblidem que és en esta mateixa llengua viva valenciana en la que es redactà la Constitució de 1978 per als valencians. L’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana (no del PV) deixa clar el nom i substància de l'idioma. Valencià per nostre. En un moment en que pretenem alcançar per a les Falles el reconeiximent de Patrimoni de l'Humanitat, flac favor fan els regidors del Cap i Casal promovent enfrontament i baralles. I tampoc ajuden al “govern per a tots” que pregonava el Sr. Alcalde i del qual cada dia se nos donen proves en contra.

Per últim volem recordar que si en la dictadura se prohibí el valencià i gràcies a les falles s'impulsà la recuperació, si ara tracten d'impondre una norma forastera, la llengua valenciana viva i nostra tornarà a surar. Llàstima que es desoriente al personal i es malbaraten els diners que tan alegrement se gasten alguns imponent dogmes forans mentres fan sagnar lo més sagrat: l'identificació i agermanament del poble en sa Llengua Valenciana.

 

 

Tertúlia de teatre

Dilluns, 9 Novembre, 2015 - 19:30 - 20:30
Lloc: 
Teatre Capri, Paterna

El pròxim dilluns dia 9 tenim el Taller de Teatre de novembre, que tindrà lloc en el Saló Capri de Paterna, ya que es fa en colaboració en l'Ateneu Cultural de dita Vila.

Nos oferirà una llectura dramatisada l'autor Rafael Melià, qui presenta la comèdia M'ho varen contar ahir. Quatre personages en algun actor sorpresa.

 

Sopar dels Escritors 2015

Divendres, 13 Novembre, 2015 - 22:00 - 23:45
Lloc: 
Restaurant "La Hípica"

Sopar dels Escritors

Jornades dels Escritors 2015 - Als 25 anys de la AELLVA

Dilluns, 2 Novembre, 2015 - 19:00 - Dimecres, 4 Novembre, 2015 - 21:00
Lloc: 
Monasteri de Sant Miquel i els Reis - Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu

 

XXIV JORNADES DELS ESCRITORS

“ALS 25 ANYS DE LA AELLVA”

 

Valéncia ciutat, del 2 al 4 de novembre de 2015

 

Als 25 anys de la AELLVA és el títul de les XXIII Jornades dels Escritors. L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana, fundada en 1990, aplega als seus primers vinticinc anys, i dedica les seues jornades d’enguany a recordar el treball fet i reflexionar sobre el futur.

Els dies 2, 3 i 4 de novembre, a les 19 h, en el saló d’actes del monasteri de Sant Miquel i els Reis, se treballaran tres jornades en un esquema comú: els presidents de cada etapa recorreguda fins ara –Vicent Ramon Calatayud, Aureli López i Maria Jesús Coves– rememoraran la faena desenrollada; tres Escritors de l’Any –Voro López, Paco Tarazona i Juli Amadeu Àrias– reflexionaran entorn dels problemes actuals i futurs de la creació lliterària en llengua valenciana; i atres tres Escritors de l’Any –Rafael Melià, Ampar Cabrera i Elena Casa– aportaran un detall lliterari a cada jornada, en forma de relat curt.

El text de les ponències, junt en abundant material fotogràfic d’estos vinticinc anys d’existència, s’editarà en un llibre que es presentarà en el Sopar dels Escritors, el qual tindrà lloc el divendres 13 de novembre en el restaurant “La Hípica” de Valéncia ciutat. Els assistents a les tres jornades, com també els assistents al Sopar, el rebran de bades.

 

Cartell i programa de les jornades: