Giner 2012

Tertúlia fallera

Dilluns, 5 Març, 2012 - 19:30 - 21:00
Lloc: 
Llombay

Llegiran Joan Vicent Chenoll, Ricart Folgado i Joan Romero.

Tertúlia-taller de prosa de febrer

Dilluns, 13 Febrer, 2012 - 19:45 - 21:00
Lloc: 
Sèu de l'Aellva

Llegiran Roser Lacruz i Manuel Casaña.

Cresolet d'hivern

En la nostra Biblioteca ya està disponible el número 59 del Cresolet.

Celebrats els CXXVIII Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia

El passat 20 de giner tingué lloc en el Teatre Principal de Valéncia c. la cerimònia dels CXXVIII Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia. Com cada any, numerosos poetes, investigadors i escritors han participat en est important certamen lliterari.

Des de la AELLVA volem donar l'enhorabona a tots els guardonats pels seus treballs, i felicitar especialment als nostres companyons premiats: Manuel Navarro i Navarro, guanyador de la Flor Natural pel treball "Tu", aixina com també de l'Englantina d'Or; Ampar Cabrera i Sanfèlix, guanyadora de la Viola d'OrJosep Navarro i Salvador, guanyador de l'accèsit a la Flor Natural i el Premi de poesia festiva; Rafael Melià i Castelló, guanyador del premi Tramoya de teatre; i Josep Climent i Barber, guanyador del premi Elvira Carles.

Vaja a tots ells el nostre més sincer reconeiximent.

Ha faltat la mare d'Elena Casa

L’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, per mig de la seua Junta de Govern, vol manifestar públicament el seu pesar per la mort de la mare d'Elena Casa, Escritora de l'Any 2011.

Els membres de la AELLVA volem fer aplegar un afectuós abraç a Elena, aixina com el nostre més sentit condol, el qual fem extensiu a tots els seus familiars i amics.

Descanse en pau.

Anfós Ramon, nou acadèmic d'honor de la RACV

El pròxim dimarts 10 de giner a les 20:00 h, el nostre companyó i amic Anfós Ramon i Garcia serà nomenat Acadèmic d'Honor de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana.

L'acte d'entrega de la medalla que l'acredita com a tal tindrà lloc en el Saló d'Actes de la RACV (carrer Avellanes, 26, de la ciutat de Valéncia).

En l’acte intervindrà el propi Anfós Ramon en un recital dels seus poemes;  el Director de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la RACV, Voro López; i el Decà de la RACV, Vicent Ll. Simó Santonja, que tancarà l’acte.

Anfós Ramon, una de les figures més importants de la lliteratura valenciana contemporànea, naixqué en Russafa en 1924. Des de la seua primera Flor Natural, obtinguda en Algemesí en 1957, fins a l'última, en els Jocs Florals de Valéncia de 2010 (novena només en eixe certamen lliterari), Anfós ha llaurat una trayectòria lliterària extraordinàriament prolífica i llorejada, que l'ha dut a figurar en les millors antologies i catàlecs; part de la seua producció està traduïda a l'anglés.

El 13 de decembre de 2002 rebé el Premi Nacional de Lliteratura en Llengua Valenciana en la seua tercera edició, com a mereixcuda recompensa a tota una vida dedicada a la nostra lliteratura.

L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana li dedicà el “Cresol Lliterari núm. 7” (2004), que recopila les ponències de les jornades dedicades a l’estudi de la seua vida i obra, en motiu de la seua distinció com a Premi Nacional de Lliteratura en Llengua Valenciana.