XXII JORNADES DELS ESCRITORS

 

    XXII JORNADES DELS ESCRITORS

“EL DRET A ESCRIURE DRET”

DEDICADES A VICENT LLUÍS SIMÓ SANTONJA, V PREMI NACIONAL DE LLITERATURA EN LLENGUA VALENCIANA

 

Monasteri de Sant Miquel i els Reis (Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu)

Valéncia ciutat, del 4 al 6 de novembre de 2013

 

La XXII edició de les tradicionals Jornades dels Escritors de la AELLVA tindrà lloc enguany entre els dies 4 i 6 de novembre. El lloc de celebració de les jornades serà la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu (Monasteri de Sant Miquel i els Reis, Av. Constitució, 284, Valéncia ciutat).

Enguany les Jornades dels Escritors es dediquen a la figura de Vicent Ll. Simó Santonja, qui fon proclamat en 2012 V Premi Nacional de Lliteratura en Llengua Valenciana. Diversos autors i especialistes repassaran en les tres jornades els aspectes més importants de la prolífica obra de Simó Santonja. 

Doctor en Dret per l'Universitat de Valéncia i notari, Simó fon nomenat en 2008 Decà de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. Entre el vora centenar d’obres publicades per Simó cap distingir cinc grans grups: les obres jurídiques, les d’investigació, els grans ensajos, la poesia i les noveles. 

Simó Santonja ha segut premiat tant per la seua obra jurídica com per l'històrica i lliterària. Entre els guardons destaquen: Premi Orue Plaza en 1965, Premi Senyera en dos ocasions, 1969 i 1973; Premi Cerdá Reig en 1972 i el Premi Negri, de Buenos Aires, en tres ocasions: 1969, 1971 i 1975. Premi de poesia Ausias March, Premi Albarracín, Premi Fundació AEQUITAS en 2002.  

Va ser membre del Consell Valencià de Cultura. Membre de la Internacional Law Association, Associat de número de l’Institut Hispano-Luso-Americano de Dret Internacional, Vicepresident Honorari per a Europa i Àsia de l'Unió Internacional del Notariat Llatí (UINL), de la qual és conseller permanent. Així mateix, és President Honorari de la Comissió de Drets Humans de la UINL i el seu delegat permanent davant de la Conferència de Dret Internacional Privat de La Haya, entre 1980 i 1988. Membre del Club de Roma. Decà Honorari de l'Ilustre Colege Notarial de Valéncia.  

Com és habitual, el contingut complet de les ponències s'ha arreplegat en un interessant llibre, editat en colaboració en la Diputació de Valéncia, que es presentarà oficialment el 15 de novembre en la gala del Sopar dels Escritors.

  

Programa de les Jornades: 

 

Dilluns 4.11.2013

19:00 h, ponències de la primera jornada:

  • Vicent Ramon CalatayudHome polièdric i escritor 
  • Joan Ignaci SerranoEl forjador de pensaments
  • Diego Simó SevillaJuriste i notari

 

Dimarts 5.11.2013

17:15 h, visita guiada al Monasteri que finalisarà en una degustació de productes

19:00 h, ponències de la segona jornada:

  • Ricardo J. Vicent MuserosEls nostres vins
  • Daniel SalaGastròsof eminent

 

Dimecres 6.11.2013

19:00 h, ponències de la tercera jornada:

  • Marta Lanuza‘Cançons de llaurador’
  • Maria Jesús CovesDetall de raons
  • Jaime SilesPròlec a ‘Carn de pomes essencials’
  • Ampar CabanesHistoriador del dret i Decà de la RACV

 

Colaboradors de les XXII Jornades dels Escritors:    

 

 

 

Cartell oficial de les XXII Jornades dels Escritors: