Novembre 2011

Entrevista a Vicent Ramon Calatayud en el diari Las Provincias

Ya podeu llegir en la secció d'Artículs l'interessant entrevista de Pedro Ortiz a Vicent Ramon Calatayud, publicada en el diari Las Provincias el passat dia 30 d'octubre de 2011.

Presentació en Valéncia del llibre "Se lo dije a la noche / "Li ho diguí a la nit"

El 30 de novembre a les 19.30, dimecres, en el Saló d’Actes de l’Ateneu Mercantil de Valéncia tindrà lloc la presentació d'una de les obres lliteràries més interessants que ha besllumenat l’any 2011: el llibre de poemes del poeta de Burgos, Juan Carlos García Hoyuelos, “Se lo dije a la noche”.  

Un poemari actual i modern en castellà en el que els poemes s’han traduït a les diferents llengües peninsulars, i que s’ha vist ampliat en el DVD que l’acompanya en la totalitat de les poesies recitades i la mitat d’elles musicades per un elenc internacional de compositors i cantants. 

  

Fa vora dos anys, el poeta burgalés Juan Carlos García Hoyuelos, en vore traduït un poema seu al valencià, es plantejà la possibilitat de que el seu nou llibre de poemes anara traduït a totes les llengües de la Península Ibèrica.

Començà ací un proyecte en el que l’autor es dirigí a les Institucions, Acadèmies i Entitats de cada àrea llingüística per a traduir els seus poemes a les diferents llengües. El timó de la representació valenciana s’ha dut des de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana coordinant en la Cardona Vives de Castelló, Lo Rat Penat i el Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano d’Elig.

El proyecte anà prenent forma i se li afegí un DVD de poemes recitats i musicats. Finalment ha participat en ell una nòmina importantíssima de poetes, escritors, músics, autors i artistes en general. 

Per part valenciana, Anfós Ramon, Voro López, Josep Esteve Rico Sogorb, Josep Lluís Garcia Ferrada… entre uns atres han participat en la part de traductors. Aureli López, Mª Jesús Coves, Vicent Savall… entre uns atres com a recitadors. En la vertent musical, Josep Vicent Garrido (Reillop) i Vicent Savall han compost i musicat els poemes corresponents. Tots els que han participat en esta jagant obra ho han fet de manera totalment desinteressada.

Vejau una mostra del contingut del DVD 

Contarem en la presència de l’autor, Juan Carlos García; es recitaran els poemes en valencià acompanyats d’un montage audiovisual, aixina com alguna atra dedicatòria especial, i finalisarem en l’actuació de Vicent Savall

Esta presentació del llibre se suma a les ya realisades o confirmades en Oporto, Galícia, Salamanca, Bilbao, Buenos Aires, Gibraltar, Madrit… Convidem per tant als nostres amics i colaboradors a acompanyar a l'autor en la seua visita a Valéncia: en reconeiximent per la seua obra, i en gratitut pel seu recolzament decidit a la personalitat llingüística valenciana. No podem faltar.

30-11-2011 - Saló d’Actes 19.30 h - Ateneu Mercantil de Valéncia - Plaça de l’Ajuntament, 18 - VALÉNCIA C. 

Tertúlia-taller de teatre

Dilluns, 21 Novembre, 2011 - 19:30 - 21:00
Lloc: 
Teatre Capri, Paterna

Els recordem que la tertúlia de teatre d'este més tindrà lloc el pròxim dilluns 21 de novembre en el Teatre Capri, carrer Ernesto Ferrando, 9 de Paterna, a les 19,30 h.

Llegirà Rafael Melià i Castelló.

Escritora de l'any 2011

L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana té l'honor de comunicar que la seua Junta de Govern, per acort unànim, ha nomenat Escritora de l'Any 2011 a Elena Casa i Llàcer.

Com és tradicional, l'escritora rebrà el guardó durant la gala del Sopar dels Escritors, de mà de l'Escritor de l'Any 2010, Josep A. Aymemir.

L'escritora llegirà també un relat breu preparat per a l'ocasió.

 

Trayectòria de l'escritora

 

Naixcuda en la ciutat de Valéncia, és llicenciada en Ciències Matemàtiques en l'especialitat d'estadística, dedicant-se professionalment a l'empresa privada. No obstant, la seua inquietut sempre estigué en la matèria periodística, ciència que, per distints motius, no pogué desenrollar. 

A pesar d'això, la seua afició per escriure quedà latent i encara que s'adinsà tart en el món de la creació lliterària sempre trobà un camí per a treballar sobre esta matèria.
 
És en el món de les Falles a on comença en chicotetes colaboracions en la paròdia d'obres consagrades i distints diàlecs per a curtetes intervencions teatrals.
 
A proposta de la seua comissió de falla, acceptà el repte de escriure el llibret infantil de l'any 2006, obtenint el primer premi de la secció de novells en el concurs de Lo Rat Penat.
 
És en este moment quan s'encén la flama de manera definitiva i comença la creació en la poesia festiva i participant en distints certàmens lliteraris.

 
Té en seu haver diversos guardons com la Viola d'Or (Jocs Florals de Valéncia, 2008), el Premi Roberto Salvador (Ateneu Cultural Paterna, 2010) o 5 premis extraordinaris en el concurs de llibrets de falla de Lo Rat Penat, entre uns atres. El seu estil és polifacètic, tractant temes que van des de l'amor i els dilemes morals del nostre temps fins a la sàtira festiva plena d'humor.
 
Elena Casa és membre de Lo Rat Penat, de la Associació d'Escritors en Llengua Valenciana i de la Taula d'autors valencians. Participa anualment en els cursos de iniciació a la poesia organisats per lo Rat Penat.
 
 

Breu selecció de texts

 

Te vullc. 2008. 

¡No, mare, no!. 2008. Viola d'Or en els Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia.

Per la pressa s'arruïna una creació divina. 2011. 

 

Sopar dels Escritors 2011 i presentació de llibres

El tradicional Sopar dels Escritors tindrà lloc enguany el divendres, 18 de novembre de 2011, a les 21:30 h.

Lloc:

Restaurant Monte Orandi (carrer de Luz Casanova, 5 de Valéncia ciutat). El restaurant té aparcament propi. Descarregueu-vos el pla de situació.

Premi Escritor de l'any:

Durant el sopar se farà entrega del guardó Escritor de l'any 2011, el qual llegirà un relat breu realisat ad hoc, com és costum.

Presentació de llibres:

En el sopar se presentarà el llibre Apunts lliteraris sobre pintura valenciana (Cresol lliterari nº 16), que recull les ponències de les XX Jornades dels Escritors, i la novela Bouba, de Josep A. Aymemir, Escritor de l'Any 2010. Els dos llibres seran obsequiats a tots els assistents.

 


Preu del sopar: 35 €.

+info i reserves:

Telefonejant a Lo Rat Penat: 96 391 09 92 (Pili) o via web a través del nostre formulari de contacte (en posterior confirmació telefònica).

Cresolet de primavera d'hivern

En la nostra Biblioteca ya està disponible el número 58 del Cresolet.